Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 3

Facility Management

Facility Management is een brede, praktijkgerichte opleiding. Elke 10 weken werk je aan een real life project met een opdrachtgever uit het werkveld. Je krijgt ook lessen in onder andere bedrijfseconomie, bouwkunde, communicatiemanagement, managementvaardigheden, marketing(communicatie) en statistiek. Vanaf jaar 2 mag je je eigen accenten aanbrengen in de opleiding.

 

 

 

Wat kan de opleiding je bieden?

Projectopdrachten
Real-life projecten staan centraal bij Facility Management. Elke 10 weken werk je aan een project met een opdrachtgever uit het werkveld. Je doet dat in een groep van zes studenten en jullie krijgen begeleiding van een docentcoach. Je toekomstige beroep is steeds het uitgangspunt. Daarom ga je bijvoorbeeld aan de slag met werkplekken voor medewerkers van een bedrijf. Dan inventariseren jullie alle problemen en vragen. Je zoekt de kennis die nodig is om problemen op te lossen. Daarna bespreek je in de groep wat ieder gevonden heeft. Samen passen jullie de kennis toe in de projectopdracht. Andere voorbeelden van projecten zijn: het ontwikkelen van een beursconcept voor de Onderwijsbeurs, het doen van een impactmeeting bij events zoals de Iron man en de Redbullrace, het meedenken over de herbestemming van het kloosterdorp Steyl, onderzoek naar de effecten van het verdwijnen van een buurtwinkel in een Kerkrade, tevredenheidsonderzoek over het eigen studiecentrum, onderzoek naar hoe de verhuurbaarheid van moeilijk te verhuren huizen kan worden verbeterd.

 

Colleges
Sommige vakken heb je steeds weer nodig in je projecten en daarom krijg je elk blok (10 weken) lessen  in onder andere bedrijfseconomie, bouwkunde, communicatiemanagement, managementvaardigheden, marketing(communicatie) en statistiek.

Trainingen
Om een project of opdracht goed uit te kunnen voeren, moet je vaardigheden hebben. Dus verzorgen wij trainingen. Daarin leer je precies wat je nodig hebt voor een project of opdracht. Je oefent onder begeleiding van een docent. Bijvoorbeeld communiceren of oefenen in leiding geven.

Excursies
Het beste leer je niet uit boeken, maar door zelf te ervaren. Daarom organiseren we veel excursies of halen we de bedrijven in huis in de vorm van gastcolleges en workshops.

Studiebegeleiding
De docenten begeleiden je graag tijdens je studie, ook  tijdens de informele momenten.

Studieloopbaanplanning
Met studieloopbaanplanning geef je richting aan jouw ontwikkeling. Je komt erachter wat jouw sterke en zwakke punten zijn. Welke functies je zou kunnen en willen uitoefenen. Hierbij krijg je hulp van docenten en een studieloopbaanbegeleider. Die coacht je tijdens de opleiding. Er is ook een vaste groep studenten met wie je overlegt over je studie-ervaringen. Verder zijn er bijeenkomsten waar je werkt aan je studievaardigheden.

Topsportvriendelijk
Facility Management is een topsportvriendelijke opleiding en studenten kunnen in aanmerking komen voor topsportersfaciliteiten.

Kwaliteit
De opleiding Facility Management is toonaangevend in Nederland en de Euregio. Niet voor niets zijn studenten van onze opleiding tevreden over het onderwijs. Dat is namelijk een prettige combinatie van theorie, praktijk, zelfstudie en samenwerking met medestudenten. Studenten waarderen het persoonlijke en betrokken karakter van de opleiding zeer. Volgens de experts in de markt behoort Facility Management van Zuyd  tot de beste facility opleidingen van Nederland (bron: Keuzegids HBO 2016).
Onderwijs- en examenregeling
In de onderwijs- en examenregeling (OER) vind je alle informatie over de inhoud van de opleiding, de begeleiding die je krijgt en de manier waarop de toetsing binnen de opleiding wordt geregeld. Ook vind je hierin informatie over de toelatingseisen. Download het pdf-bestand met de actuele OER en de toelatingseisen voor dit studiejaar.

Onderwijs- en examenregeling
In de onderwijs- en examenregeling (OER) vind je alle informatie over de inhoud van de opleiding, de begeleiding die je krijgt en de manier waarop de toetsing binnen de opleiding wordt geregeld. Informatie over de toelatingseisen vind je in het reglement Toelating en Inschrijving (pdf). Als er voor de opleiding nog extra, specifieke eisen gelden, vind je die in hoofdstuk 3 van de onderwijs- en examenregeling (OER).

 

Meer over de opleiding

Creëer je eigen opleiding

Zelf je opleiding inrichten
Niet alleen bepaal je zelf waar je stage gaat lopen. Je kiest de thema's van de projecten, keuzevakken en in het vierde jaar kun je kiezen uit diverse onderwijsblokken. Binnen Facility Management kun je kiezen uit onderwijsblokken over event and leisure, vastgoed, inkoop, en nog veel meer. Als je dit niet genoeg vindt, mag je ook uit de blokken van ander opleidingen van Zuyd kiezen en zelfs blokken van andere hogescholen in binnen- en buitenland behoren tot de mogelijkheden. Je kunt zelf je stagebedrijf en je stage-opdracht kiezen. Ook krijg je de mogelijkheid aan innovatieve projecten mee te werken. De keuzes op een rijtje:

Keuzes in jaar 2 en 3

  • Je mag keuzevakken uitkiezen, zoals marketingcommuncatie, taxatieleer, Engels of Duits
  • In jaar 3 mag je een stageopdracht uitzoeken

Keuzes in jaar 4

  • Je mag twee onderwijsblokken uitkiezen, van Facility Management, van Zuyd of bij een andere hogeschool in Nederland of daarbuiten
  • Je bepaalt zelf waar je je afstudeerstage wilt lopen 

Meer over de opleiding

 

 

Welke werkvormen kun je verwachten?

Projectopdrachten
Je werkt vooral aan projectopdrachten. Je doet dat in een groep van zes studenten en jullie krijgen begeleiding van een docentcoach. Je toekomstige beroep is steeds het uitgangspunt. Daarom ga je bijvoorbeeld aan de slag met werkplekken voor medewerkers van een bedrijf. Dan inventariseren jullie alle problemen en vragen. Je zoekt de kennis die nodig is om problemen op te lossen. Daarna bespreek je in de groep wat ieder gevonden heeft. Samen passen jullie de kennis toe in de projectopdracht.

Colleges
Niet alle stof kun je zelfstandig bestuderen. Daarom geven (gast)docenten hoorcolleges over bijvoorbeeld bedrijfseconomie, bouwkunde, communicatiemanagement, managementvaardigheden, marketing(communicatie) en statistiek.

Trainingen
Om een project of opdracht goed uit te kunnen voeren, moet je vaardigheden hebben. Dus verzorgen wij trainingen. Daarin leer je precies wat je nodig hebt voor een project of opdracht. Je oefent onder begeleiding van een docent. Bijvoorbeeld communiceren of oefenen in leiding geven. 

Meer over de opleiding

 

Monique Vossen

Lees meer

Houd de vaart erin!

Lesuren en studiebelasting
Gemiddeld ben je 40 uur per week bezig met je studie. Hiervan besteed je 15 tot 18 uur per week aan colleges en trainingen. De rest van de tijd werk je in je projectgroep of voer je individuele studieopdrachten uit.

Studievoortgang
Als je voor een onderdeel voldoende scoort, krijg je credits (studiepunten). Eén credit staat voor 28 uur studie. Per periode van tien weken kun je 15 credits verdienen. Elk studiejaar bestaat uit 60 credits. In totaal moet je 240 credits halen. De meeste credits verdien je met projecten. 

Beoordelingen
Tijdens een project zijn er regelmatig beoordelingen. Dat kunnen toetsen zijn over een onderdeel van je project. Bijvoorbeeld je projectverslag of de financiële verantwoording. Het kan ook gaan om beoordeling van je sociale en communicatieve vaardigheden, door medestudenten of docenten. Deze beoordelingen leveren ook credits op. Aan het eind van elk project heb je een eindgesprek met een docent. Dan toetst hij of jij in de praktijk zelfstandig een projectopdracht kunt uitvoeren. Ook voor dit gesprek krijg je credits.

Studieadvies
Aan het eind van het eerste jaar krijg je een studieadvies. Voldoe je niet aan de minimale studieprestatie van 50 credits? Dan kan je niet door naar het tweede studiejaar. 

 

Nog meer weten over de opleiding Facility Management?

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie