Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Paars 1

Facility Management

De facility manager zorgt voor de beleving. Beleving bij bedrijven, een ziekenhuis, de gemeente, een evenement of bijvoorbeeld in een recreatiepark. Facility managers bedenken, creëren en managen deze omgevingen. De opleiding is toonaangevend in Nederland en de Euregio. 

De opleiding in het kort

Facility Manager: word de spil van het bedrijf

De organisatie van een festival, het adviseren over werkplekinrichting, ontwikkelen van een nieuw beursconcept. Zomaar wat voorbeelden van taken van bij ons afgestudeerde facility managers. 

Als Facility manager ben je verantwoordelijk voor de ondersteunende processen in organisaties. Denk hierbij aan huisvesting, inkoop, catering, veiligheid en ICT. Als facility manager ben je de motor die zorgt dat een organisatie optimaal functioneert.

 

 

Een afwisselende opleiding met veel contact met het bedrijfsleven

Tijdens de opleiding staan projecten voor echte opdrachtgevers uit het bedrijfsleven centraal. Iedere 10 weken werk je aan een nieuwe opdracht. Zo word je optimaal voorbereid op je latere functie. Je krijgt daarnaast ondersteunende vakken zoals managementvaardigheden, bedrijfseconomie, communicatie en recht.

 

De opleiding in het kort

 1. Uitdagende projecten waarbij je werkt voor echte opdrachtgevers
 2. Afwisselend, je werkt iedere 10 weken aan een nieuw project 
 3. Door de gastcolleges en excursies heb je veel contact met het werkveld
 4. Je richt je studie zelf in en krijgt daarbij goede begeleiding
 5. Je werkt in kleine projectgroepen van 6 personen
 6. Je hebt persoonlijk en informeel contact met onze docenten

 

4 belevingen die je nooit gaat vergeten

 • Ardennentraining, in het eerste jaar krijg je een managementvaardighedentraining in de Ardennen, waar je onder andere werkt aan leiderschap en teambuilding
 • Internationale weken, in het tweede jaar komen Buitenlandse studenten 1 week op bezoek en volg je een speciaal programma met hen. Daarna ga je zelf 1 week naar het buitenland waar je op een buitenlandse universiteit les krijgt
 • Borrelen in ons eigen Facility Management Grandcafé de Hoeve, waar je tijdens en na je studietijd terecht kan voor een hapje en een drankje
 • Je werkt mee aan grote evenementen, zoals Serious Request, Iron Man, Redbull race, Limburgs mooiste en de Valkenburger kerstmarkt

 

Past deze opleiding bij jou?

Als Facility Manager ben je niet alleen een echte denker, maar ook een doener. Je wordt opgeleid om te managen en te organiseren.

 • Je houdt van organiseren en wilt veelzijdig opgeleid worden
 • Je hebt een flinke portie teamspirit en bent communicatief sterk
 • Je houdt ervan het andere naar de zin te maken
 • Je wilt graag zelf de regie hebben over je opleiding en wat je leert

Past Facility Management bij jou?Vier jaar studeren te lang? 

Lijkt je de opleiding Facility Management interessant, maar vind je vier jaar studeren te lang? Kijk dan ook eens naar onze Associate degree Facility Management. Hierbij kun je in twee jaar je Associate degree behalen en daarna eventueel alsnog in twee jaar extra je bachelor diploma.Toelatingseisen

Je kunt de opleiding starten met een havo-, vwo- of mbo4- diploma. Daarnaast gelden een aantal specifieke eisen. 

 

 Virtueel meelopen via Snapchat

Ben je nieuwsgierig naar het leven van een Facility Management student? Kijk dan thuis vanaf je eigen bank mee met onze snapchatters. Elke twee weken nemen andere studenten het Snapchataccount over en nemen je mee in hun studentenleven. Wil je ook meekijken? Voeg ons dan toe via de snapchatnaam: fmzuyd

 

Kom via Facebook in contact

Zien waar onze studenten mee bezig zijn? Like onze Facebookpagina en je krijgt een mooi beeld van projecten, studenten en alles wat met de studie en het werkveld te maken heeft. Heb je vragen over de opleiding Facility Management of twijfel je nog, neem dan contact met ons op via Facebook.   

Je kunt ons ook volgen op Instagram en YouTube. Of stuur een WhatsApp bericht.

 

 Nog meer weten over de opleiding Facility Management?

 Meld je aan voor onze open dag

 

 

 

Facility Management is...

 

...het bedenken, ontwikkelen en organiseren van een wereld waarin we samen kunnen werken, wonen en genieten.

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in cijfers Zuyd Opleiding Facility Management

 

 

Varianten opleiding

 

 • Avondopleiding
  Naast de voltijds dagopleiding bestaat de mogelijkheid om de opleiding in de avonduren te doen. Een driejarig traject behoort tot de mogelijkheden, indien je beschikt over een passende werkkring en werkervaring. De brede en praktijkgerichte route wordt afgesloten met een bachelordiploma. Je volgt twee avonden per week onderwijs en moet daarnaast rekening houden met een studiebelasting van 15 tot 20 uur per week. De avondopleiding start in september en februari. 

  Toelating
  Heb je belangstelling? Om toegelaten te worden tot de avondopleiding moet je 21+ zijn en werkzaam in een facilitaire omgeving. De theorie wordt immers in een 'real life' praktijksituatie toegepast. Daarnaast krijg je een intake-gesprek. Lees meer over deze avondvariant.

 • Verkort traject voor vwo'ers
  Ben je vwo’er dan kun je kiezen voor het VWO-traject en zo in 3 jaar je bachelor behalen. Wil je graag naast je bachelor ook je mastertitel halen, dan kun je aansluitend in 12 maanden de Engelstalige master behalen. Zo volg je een meer praktijkgerichte bedrijfskundige opleiding in plaats van een puur academische en kun je in vier jaar naast je Bachelor diploma je Master of Science diploma op zak hebben. 

  Je combineert zo de voordelen van een praktijkgerichte bachelor en het wetenschappelijk denken van een master. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de verkorte bachelor van drie jaar te volgen.

  Toelating
  Elke vwo'er kan worden toegelaten. Er zijn voor bepaalde profielen wel toelatingseisen.

 • Associate degree
  Wil je na je havo of mbo wel doorstuderen, maar vind je een vierjarige hbo-opleiding te lang? Of wil je onderzoeken of hbo-niveau voor jou haalbaar is? Denk dan is aan de tweejarige Associate degree Facility Management. Lees meer over de Associate degree Facility Management.

  Losse modules
  Wil je niet de volledige avondopleiding volgen, maar een of meerdere losse modules? Ook dat kan. Meld je dan aan als cursist. Lees meer over de mogelijkheden.  

 

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie