Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 4

Creatieve Therapie

Als creatief therapeut help je mensen met psychische, sociale en fysieke problemen. Je gebruikt daarbij de kunstzinnige middelen muziek, dans-beweging, drama of beeldend vormen. Met de therapie leer je mensen hun problemen op te lossen of er anders mee om te gaan.

De opleiding in het kort

In de opleiding Creatieve Therapie leer je hoe je iemand met psychische, sociale en fysieke problemen kunt helpen. Omdat sommige problemen lastig in woorden uit te drukken zijn, leer je om je cliënt zich te laten uitdrukken met behulp van beeldend vormen, drama, muziek of dans-beweging. Je helpt bijvoorbeeld een soldaat met een oorlogstrauma om al schilderend zijn verleden te verwerken of een misbruikt kind door drama-speltechnieken meer zelfvertrouwen op te bouwen. 

Aan het begin van je opleiding kies je uit één van de vier volgende specialisaties:

 

Topopleiding
Onze opleiding is één van de beste van Nederland. We behaalden meerdere keren de eerste plaats in de HBO Keuzegids. Ook dit jaar staan we weer op de 1e plaats.

Logo Facebook  Volg ons ook op Facebook

 

 

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in Cijfers Creatieve Therapie

Verkorte trajecten

Creatieve Therapie heeft ook verkorte trajecten. Waar anderen de opleiding in 4 jaar volgen, doe jij dat sneller. Zo heb je in kortere tijd je bachelordiploma. Vervolgens kun je geld gaan verdienen, of doorstuderen aan een master.

Opleiding in 3¼ jaar (vwo) 
In samenwerking met de Universiteit Maastricht biedt Creatieve Therapie een verkort studietraject aan voor vwo'ers. Dit houdt in dat je in 3¼ jaar tijd je hbo-opleiding afrondt. Bovendien ben je rechtstreeks toelaatbaar tot een aantal masters in de Gezondheidswetenschappen van Universiteit Maastricht. 

Toelatingsvoorwaarde
Om aan dit verkorte studietraject te kunnen deelnemen, moet je een vwo-diploma hebben met een gemiddeld eindcijfer 7. Maar ook studenten met Abitur of een diploma in het hoger onderwijs kunnen in aanmerking komen voor dit traject.

Hoe ziet het programma eruit?
Vanaf het begin van het eerste studiejaar volg je - naast het gewone programma - ook al een deel van het onderwijs uit de latere jaren, zoals keuzeonderwijs (minoren) en het afstudeerproject. Dit betekent een gemiddelde studielast van 50 in plaats van 40 uur per week voor een gemiddelde student. Mocht het programma te zwaar blijken, dan kun je zonder vertraging weer naar het vierjarige programma overschakelen.

De inhoud van het onderwijs is zodanig dat je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden van Universiteit Maastricht. Je volgt dat onderwijs gezamenlijk met studenten van andere Gezondheidszorgopleidingen van Zuyd.

Andere verkorte trajecten
Afhankelijk van de vooropleiding is een verkort traject mogelijk. Heb je uitgebreide scholing en ervaring in het medium (muziek, dans, drama of beeldend), dan bekijken wij of je studiejaar 1 en 2 gecombineerd kunt doorlopen. Heb je een opleiding in het hoger onderwijs afgerond op het gebied van psychologie, dan kun je mogelijk  aan het universitaire traject (3¼ jaar) deelnemen. Vaak is dan wel het veel hogere instellingscollegegeld verschuldigd.

 

 

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie