Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Academie Beeldende Kunsten Zuyd

Autonome Beeldende Kunst

Bij de opleiding Autonome Beeldende Kunst | Fine Arts krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen tot beeldend kunstenaar. Je leert werken met een groot aantal materialen en technieken, waaronder nieuwe media.

De opleiding in het kort

Kun jij je een wereld voorstellen zonder beeldende kunst? Precies! Beeldende kunst laat zien hoe divers de wereld is. Beeldende kunst maakt de wereld ervaarbaar door die op een andere manier te laten zien. Beeldende kunst levert commentaar, onderzoekt, geeft kritiek, heeft vaak ook veel humor... en van kunst kun je veel leren.

Vernieuwend, uitdagend en veeleisend!
Als je kiest voor Autonome Beeldende Kunst | Fine Arts dan wil je voortdurend dingen onderzoeken, zonder dat al van tevoren duidelijk is waar dat toe zou kunnen leiden. Je vindt het onderzoeken en ontdekken op zichzelf al belangrijk genoeg.

Iets voor jou?
Je bent vindingrijk en je valt op door de eigenzinnige manier waarop je tegen de wereld aankijkt. Herken jij je hierin? Dan is de Nederlandstalige opleiding Autonome Beeldende Kunst een inspirerende omgeving om je verder te ontwikkelen. Er wordt je niet alleen een 'opleiding' geboden, maar ook een 'plaats' waar je zelfstandig, van binnenuit en in je eigen tempo kan werken aan de ontwikkeling van je kunstenaarschap.

Eindexamenwerk Beeldende Kunst

Wat ga je leren? 
Allereerst wordt je bekend gemaakt met verschillende werkomgevingen, media en technieken, maar ook met ideeontwikkeling en kunsttheorie. Even belangrijk is dat je al vroeg leert inzien dat de basis van het maken van kunst vaak ligt in de verwondering over dingen die van 'niets' ineens in 'iets' lijken te veranderen. Door veel zelfdiscipline en ambitie leer je langzaam maar zeker inzien waar het beroep kunstenaar volgens jou over zou moeten gaan. Je bent een aanstekelijke persoonlijkheid die samen met anderen zoekt naar een onafhankelijke, kritische positie in de wereld van de kunst en in de samenleving.


De beste
Al jaren wordt de opleiding genoemd als de beste van Nederland in de Keuzegids HBO voltijd. Waarom? Ons onderwijs is gebaseerd op een in Nederland unieke benadering van de learning community als didactisch model.  Er is een ijzersterk docententeam dat je begeleidt. Geen samenstelling uit beeldende kunstenaars die af en toe komen binnenvallen, maar vaste teamleden met verschillende kwaliteiten. Aangevuld met gastdocenten die interessante workshops geven. Jouw talenten en de verdere ontwikkeling daarvan staan op de eerste plaats. Jij bent de spil van onze learning community. Zo kun jij een kunstenaar worden die in staat is om kansen en mogelijkheden te creëren.   

Logo Facebook  Volg ons ook op Facebook 

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in cijfers Zuyd Opleiding Beeldende Kunst

Beste opleiding!

In de Hbo Keuzegids 2014 en 2015 staat Beeldende Kunst  op de 1e plaats.      
               "...veel tevreden studenten, die vooral vinden dat ze veel steun krijgen bij het ontwikkelen van hun algemene vaardigheden, zoals een kritische houding en probleemoplossend vermogen..."

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie