Nieuws

Euregiodag Business Studies dit keer in Aken én Hasselt

De traditionele Euroregiodag van de opleiding Business Studies van Zuyd Hogeschool vond dit keer plaats op twee locaties. Een deel van de studenten ging traditiegetrouw naar Aken en de tweede groep werd rondgeleid door Hasselt (België).

Corda Campus en Handelskammer

“De presentatie over de Corda Campus in Hasselt vond iedereen reuze interessant. De Corda Campus is een multifunctionele en innovatieve community, één van de grootste bedrijvencampussen van Europa, waar werken, studeren, netwerken en sporten centraal staan”, vertelt Ingrid Brands van het lectoraat Employability bij Zuyd. Blok-coördinator Margriet Geurden is docent-onderzoeker bij de Academie voor Business Studies en het  lectoraat Preventive Law: “Bij de Industrie- und Handelskammer (IHK) in Aken werden de studenten ondergedompeld in de Euregio. De sprekers vanuit de IHK, FYR en Stadteregion Aachen gaven hun visie op de Euregio en ondernemen in deze omgeving. Het belang van het spreken van de buurtaal Duits en kennis van andere culturen werd hier nogmaals onderstreept. Studenten hebben dit ook zelf mogen ervaren: vooral de presentaties in het Duits waren voor sommige studenten een nieuwe dimensie.”

Culturele activiteit

In de middag stond een culturele activiteit op de agenda. Voor de 46 studenten in Aken was dat een bezoek aan het Centre Charlemagne en de 72 studenten in Hasselt, kregen een Streetart-tour. De groep is dit jaar gesplitst om twee redenen. Op de eerste plaats was aanvankelijk nog niet duidelijk of groepen groter dan 75 personen mochten deelnemen vanwege de coronamaatregelen. Daarnaast wilde de opleiding de Euregiodag dit keer een extra grensoverschrijdend karakter geven en twee steden bezoeken.