Nieuws

Keuzegids hbo: ‘Negen opleidingen Zuyd Hogeschool excellent’

Negen opleidingen van Zuyd Hogeschool zijn ‘excellent’ volgens de Keuzegids hbo. De opleidingen krijgen daarom het keurmerk ‘Topopleiding’. In totaal behoren veertien opleidingen van Zuyd binnen hun categorie tot de top 3 van Nederland. Dit alles staat in de Keuzegids hbo 2022 die donderdag 7 oktober is verschenen.

‘Excellente’ opleidingen

De negen Topopleidingen zijn: Built Environment, Mens & Techniek | Biometrie, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Theater, Docent Muziek, Verloskunde, Ergotherapie, Logopedie en Vaktherapie. Dit zijn deels dezelfde opleidingen die vorig jaar het keurmerk kregen. De broninformatie op basis waarvan de Keuzegids dit jaar de ranglijst heeft gemaakt, verschilt echter met de gegevens die vorig jaar als uitgangspunt zijn genomen.

Top 3 van Nederland

Van die negen Topopleidingen staan er vijf staan op de eerste plaats binnen hun categorie: Built Environment, Ergotherapie, Mens & Techniek | Biometrie, Logopedie en Verloskunde. Naast de Topopleidingen staan ook nog vijf andere opleidingen binnen hun categorie in de top 3 van Nederland. Dat zijn Applied Science, Engineering, Business Studies samen met People & Business Management en Fysiotherapie.

Student en kwaliteitsonderwijs centraal

Ook de afgelopen jaren stonden veel opleidingen van Zuyd in de top 3. Studenten geven in tevredenheidsonderzoeken aan dat ze vooral de kwaliteit van de opleidingen en docenten heel goed vinden. Zuyd scoort hier zelfs beter op dan de gemiddelde hbo-instelling in Nederland. Dit sluit aan bij de strategie van Zuyd waarin de ontwikkeling van de student centraal staat. Daarnaast waarderen studenten het dat het onderwijs van Zuyd stevig verankerd is in de praktijk en het onderzoek is weer goed verankerd in het onderwijs.

 

Interesse in een opleiding van Zuyd? Hier staat het complete overzicht van alle opleidingen.