Nieuws

3D-printen en stoepkrijten voor verjaardag Zuyd  

De academies Engineering en Applied Science hebben deze maand twee verjaardagsacties in petto ter ere van 20 jaar Zuyd Hogeschool. Engineering organiseert een workshop 3D-printen terwijl Applied Science iedereen binnen Zuyd uitnodigt aan de slag te gaan met krijt. 

Tijdens de workshop 3D-printen kunnen dertien geïnteresseerden op 21 juni terecht in het Innovatielab van Engineering in Heerlen om een zogenaamde ‘charpy’ te printen. Deze geprinte proefstaven van PLA (een duurzaam alternatief voor plastic) worden aan het einde van de workshop getest om te zien hoe sterk en buigzaam het materiaal is.  

Het twintigste atoom 

Daarnaast vraagt Applied Science alle studenten en medewerkers van Zuyd om te gaan stoepkrijten. Waarom stoepkrijt? Krijt bestaat grotendeels uit calcium en laat dat nou net het twintigste atoom zijn uit het ‘periodiek stelsel’ (een tabel met de nummering van alle chemische elementen). Voor Applied Science is het dan niet meer dan logisch om, geheel in stijl, voor het 20-jarig bestaan van Zuyd iets met calcium te doen.   

3D-sleutelhanger 

Bij de workshop 3D-printen wordt een leuke prijs uitgereikt. Deze gaat naar de deelnemer met de sterkste ‘charpy’. Ook krijgen alle deelnemers een 3D-geprinte sleutelhanger cadeau. Deze kan tevens als flessenopener gebruikt worden.  

Schrijf een goede motivatie 

Interesse? Laat in een korte motivatie weten waarom u kennis wilt maken met 3D-printen en mail deze vóór 16 juni naar milou.adams@zuyd.nl. Een selectiecommissie zal bepalen wie de dertien gelukkige deelnemers zijn. Bij meer aanmeldingen gaat Engineering kijken of ook deze geïnteresseerden een keer uitgenodigd kunnen worden.  

De workshop 

De tweeëneenhalf uur durende workshop begint om 14 uur. Deelnemers moeten een laptop meenemen en dienen zich aan de geldende RIVM-regels te houden.