Nieuws

Verkiezingsdebat over het sociaal domein

Op dinsdag 2 maart organiseren de opleiding Social Work en het lectoraat Sociale Integratie van Zuyd Hogeschool, in samenwerking met Werkplaats Sociaal Domein Zuyd, een verkiezingsdebat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart. Fractiespecialisten Judith Tielen van de VVD, René Peters van het CDA, Lisa Westerveld van GroenLinks, Jasper van Dijk van de Socialistische Partij en kandidaat-Kamerlid Pascale Plusquin van Partij voor de Dieren gaan dan met elkaar in debat over enkele netelige en actuele kwesties in het sociaal domein.

Thema’s geselecteerd en gepresenteerd door studenten

De thema’s zijn geselecteerd en worden ter inleiding op het debat gepresenteerd door studenten van telkens een andere hogeschool. Het debat is onderdeel van een breder online evenement over politiserend sociaal werk tijdens de Dag voor de Sociale Rechtvaardigheid. Het programma begint om 14:00 uur; het debat zelf is van 15:45-16:45 uur. De studenten die een bijdrage hebben geleverd zijn afkomstig van Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, HAN Hogeschool, Saxion Hogeschool, InHolland en Zuyd Hogeschool.


 

Organisatie

Drijvende krachten achter het evenement en het debat zijn Sabrina Keinemans, lector Sociale Integratie, en Matthias Deleu, docent Social Work, bij Zuyd. Ook Chantal van Lieshout (onderzoeker en programmamanager), Babbe Cuppens (docent-onderzoeker) en Lenno Jansen (aspirant-docent) −  allen verbonden aan het lectoraat en/of de opleiding − zijn nauw betrokken bij de organisatie. Het is alweer de derde keer dat de opleiding Social Work een verkiezingsdebat presenteert.

 

Meld je snel aan

Er zijn 350 online plaatsen, dus reageer snel! Meld je aan via wsd@zuyd.nl.