Nieuws

Voor het eerst uitgereikte getuigschriften hbo Associate degree Facility Management geven boost aan carrière mbo’ers

Trots zijn ze! De eerste lichting afstudeerders van de hbo Associate degree Facility Management van Zuyd Hogeschool die onlangs tijdens een feestelijke bijeenkomst hun getuigschrift in ontvangst mochten nemen. De afstudeerders, afkomstig van diverse mbo-opleidingen van Zuid-Limburg tot Zeist in Utrecht, kunnen met dit getuigschrift door naar hun volgende stap in de toekomst. Proficiat!

Direct aan de slag voor een opdrachtgever

Praktijkgericht leren, de kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en korte lijnen tussen studenten en docenten dragen bij aan wat deze Associate degree-opleiding tot een succes maakt. “Vanaf het begin werken de studenten met en voor opdrachtgevers uit het werkveld”, licht docent Mathieu Bronneberg toe. “Leren door te doen, met anderen samenwerken en het nabootsen van een werkdag: op die manier ervaren de studenten hoe de realiteit aanvoelt. We krijgen veel interessante opdrachten binnen waar onze studenten enthousiast mee aan de slag gaan, veel van leren en waar de opdrachtgever profijt van heeft. Denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van knelpunten in de processen die komen kijken bij de uitgifte van personeelskleding voor ziekenhuispersoneel. Wat kan efficiënter? Of het opzetten van een doordacht voorraadsysteem voor een bedrijf. Dat soort zaken. Interessante opdrachten zijn sowieso altijd welkom voor onze studenten.”

Geen tijdverlies

Doordat deze Associate degree een brug vormt tussen mbo en een hbo-bacheloropleiding is deze een prima opstap in de verdere toekomst van mbo-studenten. Mathieu Bronneberg: “Zestien studenten gaan aansluitend door naar de bacheloropleiding Facility Management van Zuyd Hogeschool. Doordat ze hun Associate degree hebben behaald kunnen ze deze bachelor in principe in twee jaar doen, waardoor er geen tijdverlies is aangezien de bachelor vier jaar duurt. De anderen hebben al een baan of zijn aan het solliciteren. Een van hen is zelfs bezig een restaurant op te starten. Met deze Associate degree kun je bijvoorbeeld bij organisaties aan de slag op middelmanagementniveau. Denk hierbij aan functies als assistent facility manager, manager van een servicedesk, toezichthouder leegstandsbeheer, teamleider housekeeping van een vakantiepark of coördinator inkoop en logistiek.”

Uniek

De hbo Associate degree Facility Management van Zuyd Hogeschool is uniek in Nederland. Naast de hbo Associate degree Facility Management  biedt Zuyd verder ook de Associate degree ICT  en de Associate degree Commercieel Management  aan. Ook deze Associate degrees bieden de mogelijkheid om daarna de bijpassende bacheloropleiding binnen twee jaar af te ronden.

 

Foto van de geslaagden: Arnographics Fotografie & Drukwerk, Kerkrade