iArts
iArts

Interdisciplinary Arts

Onze complexe maatschappij heeft behoefte aan nieuwe perspectieven. Bij iArts nemen wij deze uitdaging aan door disciplineoverstijgend te werken. We kijken naar de relaties tussen verschillende systemen en zetten de artistieke praktijk altijd centraal. Dat maakt onze studenten tot daadkrachtige veranderaars van de toekomst. Ben jij er klaar voor om deel uit te maken van deze beweging? 

Meer info op de Engelstalige website

  • Locatie Maastricht
  • Duur 3 of 4 jaar
  • Taal Engels

Opleiding in beeld

Over de opleiding

Over de opleiding

(Oud) studenten over Interdisciplinary Arts.

Onze internationaal georiënteerde opleiding is uniek in Europa. Binnen onze projecten die zich richten op actuele maatschappelijke vraagstukken, combineren wij de artistieke werkpraktijk met academische reflectie, 'critical making' en ondernemerschap. Deze synergie leidt tot nieuwe perspectieven en strategieën voor een vernieuwende aanpak van de complexe uitdagingen van morgen. Dit bereiken we door studenten, docenten en bedrijven te inspireren om anders naar de wereld te kijken. Wij schuwen lastige vraagstukken niet en streven ernaar om voorbij de dualiteit van "probleem en oplossing" te denken.  

Bij iArts werken wij daarom nauw samen met professionals die gespecialiseerd zijn in de kruisbestuiving van kunstdisciplines. Ook werken wij samen met wetenschappers, beleidsmakers, ondernemers en professionals in zowel de publieke als de private sector. Dit vormt onze studenten tot daadkrachtige veranderaars van de toekomst.  

Het iArts-programma is volledig in het Engels. 

 


Ga naar de Engelstalige website voor meer info

Taqwa Ali, afgestudeerd in 2023, won met haar eindwerk de Henriette Hustinxprijs.

Secretariaat
Herdenkingsplein 12
6211 PW Maastricht