Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Academie Beeldende Kunsten Zuyd

Vormgeving | Design

Vernieuwend, uitdagend en veeleisend!
Als je kiest voor kunst en vormgeving dan wil je zaken onderzoeken, ben je van jezelf vindingrijk en val je op door de originele manier waarop je tegen dingen aankijkt. De Maastricht Academy of Fine Arts and Design is dan een inspirerende omgeving om je talent te ontwikkelen.

De opleiding in het kort

Wat houdt de opleiding Vormgeving | Design in?
Als designer ben je altijd bezig met de presentatie van objecten, omgevingen of ervaringen. Vormgeving is een creatief proces waarbij je extra waarde, betekenis en kwaliteit aan communicatie, een product, omgeving of ervaring toevoegt. Daarmee geef jij de gebruiker de mogelijkheid om zich te onderscheiden.

 

Wat kun je studeren?
Binnen de opleiding Vormgeving | Design kun je kiezen uit de volgende afstudeerprofielen:  

  • Body - lichaam gerelateerde producten, zoals kleding en accessoires
  • Object - dingen gerelateerd aan de ruimte, zoals meubels gebruiksvoorwerpen en op zichzelfstaande 3D-vormen.
  • Material - materie die leidt tot nieuwe toepassingen waarbij het material leidend is, zoals digital, smart and soft materials.

 

Focus op textile en bodyrelated objects
De opleiding richt zich sterk op textile en bodyrelated objects. Wat je ook voor afstudeerprofiel kiest, je werkt altijd nauw samen met docenten en studenten van de andere disciplines waardoor je elkaar beïnvloedt en versterkt.

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in Cijfers Vorngeving

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie