Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
oranje 1

Business Studies

'Are you the manager with a human touch?'
Word jij graag breed opgeleid en zie jij jezelf wel werken in een adviserende of leidinggevende functie? Kom dan Bedrijfskunde of Human Resource Management studeren bij de opleiding Business Studies.

De opleiding in het kort

De opleiding Business Studies geeft jou de mogelijkheid om je te ontwikkelen op de diverse vakgebieden: economie, management, personeel en organisatie (human resource management), recht, financiën, bestuurskunde, overheids- en zorgmanagement. Je krijgt heel afwisselend onderwijs. De ene keer werk je aan een project met een kleine groep studenten om vervolgens een training te krijgen in een grotere groep of een cursus in een collegezaal.

Eerste jaar: blik in het werkveld
Het eerste jaar maak je kennis met de belangrijkste onderwerpen van de opleiding. Al vanaf de start kom je in aanraking met de praktijk door bedrijfsbezoeken, gastcolleges, stages en projectopdrachten van bedrijven. Daarbij ontdek je wat jouw ambities, sterktes en beroepsmogelijkheden zijn. Je krijgt intensieve begeleiding tijdens deze ontdekkingstocht.


Afstudeerrichtingen
Na de eerste helft van het tweede studiejaar kies je voor één van de afstudeerrichtingen en specialiseer je je binnen het gekozen vakgebied:

  • Human Resource Management
    Je wordt opgeleid om het management te adviseren en ondersteunen en de belangen van personeel en organisatiedoelen optimaal op elkaar af te stemmen. Concreet gaat het dan o.a. over onderwerpen als werving en selectie, beoordeling, beloning en leidinggeven.  Lees meer over Human Resource Management.

  • Bedrijfskunde 
    Je leert vanuit meerdere invalshoeken op een praktische manier kijken en denken over het inrichten en aansturen van zowel profit- als nonprofit-organisaties. Je wordt opgeleid tot een praktisch ingestelde bedrijfskundige die inhoudelijk en persoonlijk stevig in zijn schoenen staat. Lees meer over Bedrijfskunde.


Persoonlijk
Tijdens de hele opleiding krijg je intensieve begeleiding van een coach die je ondersteunt bij de keuze voor je afstudeerrichting en bij de oriëntatie op je toekomstige beroep. Zo kun jij je volledig richten op waar jij goed in bent (persoonlijk leiderschap). 

 

 

Andere naam

Sinds dit jaar is de naam van People and Business Management veranderd naar Business Studies. De inhoud van de opleiding is hetzelfde gebleven.

 

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.
De contacttijd bij PBM is 15 uur. Daarnaast werk je met je projectgroep ook zelfstandig gemiddeld 8 uur aan de projectopdracht. Voor zelfstudie moet je rekenen op 14 tot 16 uur per week.

Studie in Cijfers People and Business Management

Varianten

Business Studies heeft varianten speciaal op maat voor vwo'ers en werkenden. Je kunt ook losse modules volgen.

Verkort traject voor vwo'ers
Heb je een vwo diploma? Dan kun je bij de opleiding Business Studies een maatwerk-traject volgen waarbij je kunt afstuderen binnen 3 jaar. Zo heb je in kortere tijd je bachelordiploma. Vervolgens kun je geld gaan verdienen, of doorstuderen aan een (pre)master.

Voor meer informatie over dit traject kun je contact opnemen met Marion Zeijen via marion.zeijen@zuyd.nl.

Avondopleiding
Naast de dagopleiding bestaat er ook de mogelijkheid om de opleiding in de avond te volgen. Zo kun je de studie combineren met je werk. Naast de vaste contacturen op school ben je een aantal dagdelen in de week kwijt aan zelfstudie en projectgroepbijeenkomsten. 

Het eindresultaat van dag- en avondopleiding is gelijk. Van studenten die de avondopleiding volgen, verwachten we meer discipline en zelfsturing. De opleiding duurt 3,5 tot 4 jaar, afhankelijk van je praktijkervaring. Er is een mogelijkheid om je studietijd verder te verkorten via een EVC-traject (Erkenning Verworven Competenties).

Andere scholingsmogelijkheden

Je kunt ook de volgende (post)-hbo/master opleidingen volgen:

Een andere mogelijkheid voor bijscholing is om losse modules te volgen. Dat noemen we aanschuifonderwijs.  

 

 

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie