Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
oranje 1

People and Business Management

'Are you the manager with a human touch?'
Word jij graag breed opgeleid en zie jij jezelf wel werken in een adviserende of leidinggevende functie? Dan is Bedrijfskunde of Human Resource Management studeren bij de opleiding People and Business Management interessant voor jou.

De opleiding in het kort

De opleiding People and Business Management leidt jou breed op. Dat geeft jou de mogelijkheid om je te ontwikkelen op de diverse vakgebieden: economie, management, personeel en organisatie (human resource management), recht, financiën, bestuurskunde, overheids- en zorgmanagement. Je krijgt heel afwisselend onderwijs. De ene keer werk je aan een project met een kleine groep studenten om vervolgens een training te krijgen in een grotere groep of een cursus in een collegezaal.

 

Eerste jaar: blik in het werkveld
Het eerste jaar vanmaak je kennis met de belangrijkste onderwerpen van de opleiding. Al vanaf de start kom je in aanraking met de praktijk door bedrijfsbezoeken, gastcolleges, stages en projectopdrachten van bedrijven. Daarbij ontdek je wat jouw ambities, sterktes en beroepsmogelijkheden zijn. Je krijgt intensieve begeleiding tijdens deze ontdekkingstocht.

 

Afstudeerrichtingen
Na de eerste helft van het tweede studiejaar kies je voor één van de afstudeerrichtingen en specialiseer je je binnen het gekozen vakgebied:

  • Human Resource Management
    Je wordt opgeleid om het management te adviseren en ondersteunen en de belangen van personeel en organisatiedoelen optimaal op elkaar af te stemmen. Concreet gaat het dan o.a. over onderwerpen als werving en selectie, beoordeling, beloning en leidinggeven. Lees meer over Human Resource Management.
  • Bedrijfskunde 
    Je leert vanuit meerdere invalshoeken op een praktische manier kijken en denken over het inrichten en aansturen van zowel profit- als nonprofit-organisaties. Je wordt opgeleid tot een praktisch ingestelde bedrijfskundige die inhoudelijk en persoonlijk stevig in zijn schoenen staat. Lees meer over Bedrijfskunde.

 

Persoonlijk
Tijdens de gehele opleiding krijg je persoonlijke begeleiding. Je krijgt een persoonlijke coach die je ondersteunt bij de keuze voor je afstudeerrichting en bij de oriëntatie op je toekomstige beroep. Met deze intensieve begeleiding kun jij je volledig richten op waar jij goed in bent (persoonlijk leiderschap).

 

 

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.
De contacttijd bij PBM is 15 uur. Daarnaast werk je met je projectgroep ook zelfstandig gemiddeld 8 uur aan de projectopdracht. Voor zelfstudie moet je rekenen op 14 tot 16 uur per week.

Studie in cijfers Zuyd Opleiding People and Business Management

Varianten

Verkort traject voor vwo'ers
Heb je een vwo diploma? Dan kun je bij de opleiding PBM een maatwerk-traject volgen waarbij je kunt afstuderen binnen 3 jaar. Voor meer informatie over dit traject kun je contact opnemen met Marion Zeijen via marion.zeijen@zuyd.nl.

Avondopleiding
Naast de dagopleiding bestaat er ook de mogelijkheid om de opleiding in de avondvariant te volgen zodat je de studie kunt combineren met je werk. Naast de vaste contacturen per week op school ben je een aantal dagdelen in de week kwijt aan zelfstudie en projectgroep-bijeenkomsten. Het eindresultaat van dag- en avondvariant is gelijk. Van studenten die de avondstudie volgen, verwachten we meer discipline en zelfsturing. De opleiding duurt 3,5 tot 4 jaar, afhankelijk van je praktijkervaring. Er is een mogelijkheid om je studietijd verder te verkorten via een EVC-traject. EVC staat voor Erkenning Verworven Competenties.

Andere scholingsmogelijkheden

Naast de avondvariant van de bacheloropleiding kun je ook de volgende (post)-hbo/master opleidingen volgen:

Een andere mogelijkheid voor bijscholing is om losse modules te volgen uit de bacheloropleiding. Dat noemen we aanschuifonderwijs.  

 

 

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie