Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Blauw 1

Information Management

De opleiding Information Management is opgenomen in de nieuwe opleiding ICT samen de met opleidingen Informatica, Technische Informatica en Netwerk Infrastructuur Design.

 

  De opleiding in het kort

  Heb jij interesse in de bedrijfskundige kant van ICT en wil jij graag de schakel tussen ICT, economie en mensen zijn? Dan past de richting Business Intelligence goed bij jou! 

  Wat is Business Intelligence?

  Hoe meer processen digitaal verlopen, des te meer gegevens (oftewel data) gegenereerd worden. Deze data kunnen worden omgezet in specifieke informatie. Bijvoorbeeld concurrentinformatie voor managers die een strategische beslissing moeten nemen. Deze informatie staat op verschillende apparaten opgeslagen in allerlei vormen en formaten, zoals tekstbestanden, geluidsfragmenten, foto's, filmpjes. Met behulp van ICT kunnen data worden verzameld, geanalyseerd en gepresenteerd op een veilige en betrouwbare manier waardoor bedrijven nieuwe of betere producten en diensten kunnen maken.

  Wat leer je binnen het profiel Business Intelligence van de opleiding HBO-ICT?

  • Je leert meer over hoe je processen, systemen, gegevens en informatie moet inzetten om bedrijven optimaal te kunnen laten functioneren.
  • Je krijgt een brede ICT-basis, die je leert te combineren met kennis van mens en organisatie, informatiekunde en bedrijfseconomie.
  • Je maakt op een slimme en praktische manier gebruik van wiskunde, statistiek en ICT om grote hoeveelheden data te kunnen verzamelen, combineren, analyseren en presenteren.

  Wat kun je worden?

  • Business Intelligence consultant
  • Informatiemanager
  • Data Scientist

  Voor wie?

  Vooral voor havisten en vwo'ers met een E&M-profiel is deze richting interessant, omdat het ICT combineert met bedrijfskunde.

  De oude opleiding Information management is opgegaan in de opleiding HBO-ICT. Information management is voor een groot gedeelte terug te vinden onder het ICT-profiel "Business Intelligence".

  Contact

  Meer contactinformatie

  Kennis-/Informatiecentrum

  Meer contactinformatie