Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Blauw 1

Information Management -        Business Intelligence

De opleiding Information Management is opgenomen in de nieuwe opleiding ICT samen de met opleidingen Informatica, Technische Informatica en Netwerk Infrastructuur Design.

 

  De opleiding in het kort

  Wil jij straks uitblinken in het omzetten van grote hoeveelheden data (gegevens) naar informatie waarmee een bedrijf een enorme voorsprong op haar concurrentie kan halen? Heb jij gevoel voor bedrijfskunde, maar wil je graag concreet de juiste gegevens aan de juiste personen op het juiste moment kunnen aanbieden zodat zij een juiste beslissing kunnen maken? 

  Dan past de richting Business Intelligence van de opleiding HBO-ICT goed bij jou! 

  Wat is Business Intelligence?

  Hoe meer gedrag digitaal plaatsvindt, des te meer gegevens (oftewel data) gegenereerd worden. Denk alleen al aan alle locatiegegevens, WhatsApp-berichten, foto’s en surfgedrag die uit jou mobiele telefoon kunnen worden gehaald. Al deze data kunnen worden omgezet in specifieke informatie voor een bedrijf of organisatie. Bijvoorbeeld concurrentinformatie voor managers die een strategische beslissing moeten nemen. Of informatie over het kijkgedrag van een bepaalde klantgroep op Netflix. Deze informatie staat op verschillende apparaten opgeslagen, bijvoorbeeld op mobiele telefoons, laptops, smart TV’s en navigatie. Ook staat deze informatie in allerlei vormen en formaten opgeslagen, zoals tekstbestanden, geluidsfragmenten, foto's en filmpjes. Met Data Intelligence ga je met behulp van ICT data verzamelen, analyseren en visualiseren/presenteren waardoor de beslissers binnen een bedrijf hun strategie kunnen aanpassen. Dat houdt bijvoorbeeld in dat ze nieuwe of betere producten en diensten kunnen maken. Of dat ze binnen het bedrijf efficiënter te werk kunnen gaan.

  Wat leer je binnen het profiel Business Intelligence van de opleiding HBO-ICT?

  • Je leert meer over hoe je processen, systemen, gegevens en informatie moet inzetten om bedrijven optimaal te kunnen laten functioneren.
  • Je krijgt een brede ICT-basis, die je leert te combineren met kennis van mens en organisatie, informatiekunde en bedrijfseconomie.
  • Je maakt op een slimme en praktische manier gebruik van wiskunde, statistiek en ICT om grote hoeveelheden data te kunnen verzamelen, combineren, analyseren en presenteren.

  Wat kun je worden?

  • Business Intelligence consultant
  • Data Scientist
  • Data Analyst

  Voor wie?

  Vooral voor havisten en vwo'ers met een E&M-profiel is deze richting interessant, omdat het ICT combineert met bedrijfskunde.

  De oude opleiding Information management is opgegaan in de opleiding HBO-ICT. Information management is voor een groot gedeelte terug te vinden onder het ICT-profiel "Business Intelligence".

  Contact

  Meer contactinformatie

  Kennis-/Informatiecentrum

  Meer contactinformatie