Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Roze 2

Ergotherapie

Het is de uitdaging van de ergotherapeut om de uitvoering van alledaagse praktische activiteiten te herstellen of te bevorderen bij mensen met een ziekte of beperking. Daardoor kunnen de cliƫnten zo optimaal mogelijk functioneren en participeren in de maatschappij.

De opleiding in het kort

Wat houdt de opleiding ergotherapie in?
Jezelf verzorgen, aankleden, gaan werken of studeren, sporten of uitgaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Denk maar eens aan iemand die na een auto-ongeluk in een rolstoel terechtkomt en van het ene moment op het andere een heleboel dingen niet meer kan doen zoals hij dat gewend was.

Je analyseert als ergotherapeut samen met de cliënt de taak (wat hij wil doen), je bekijkt zijn omgeving en de mogelijkheden en beperkingen die de cliënt ervaart. Je biedt de cliënt een aantal mogelijke oplossingen aan die gericht zijn op het datgene wat hij wil doen. Ook begeleid je de cliënt tijdens het aanleren van deze oplossingsmogelijkheden en je adviseert, indien nodig, aan derden.

 

 

Wat kun je worden?
De kern van het beroep van ergotherapeut is het behandelen, adviseren en coachen van mensen met een beperking, die weer school, werk, hobby en zelfzorg activiteiten willen uitvoeren. De ergotherapeut is een specialist in het bedenken van oplossingen en het aanleren van vaardigheden die nodig zijn om bovengenoemde activiteiten uit te voeren.

 

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

sic ergotherapie

Varianten

Bachelor-mastertraject
De opleiding Ergotherapie biedt samen met de Universiteit Maastricht de mogelijkheid voor vwo'ers om een bachelor-mastertraject te volgen. In vier jaar tijd behaal je zowel je bachelor-diploma Ergotherapie als je master of Health Science.

Hoe ziet het programma eruit?
Door vanaf het begin van het eerste studiejaar het onderwijs uit de latere jaren, zoals keuzeonderwijs (minoren) en het afstudeerproject naar voren te halen, ontstaat er een verzwaard programma en kun je je bachelor in drie jaar afronden. In het programma is ook de voorbereiding voor de aansluitende master verwerkt. Zie het onderstaande schema.

verkorte studie vwo'er

Deze opzet vergt extra inspanningen van de deelnemende studenten. Daarom worden extra toelatingseisen gesteld.

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie