Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Geel 1

Engineering

Als engineer bedenk je innovatieve oplossingen voor maatschappelijke, technische, zakelijke of zorgtechnologische vraagstukken. Je werkt mee aan de verbetering van de kwaliteit van leven en milieu, hier en in de rest van de wereld.

De opleiding in het kort

Engineering kom je dagelijks tegen. Denk maar je smartphone, je computer, de verwarming, het koffiezetapparaat, de televisie met afstandsbediening en ga zo maar door. Als engineer ontwerp je toepassingen of apparaten die het leven van mensen makkelijker en aangenamer maken. En niet alleen voor thuis, maar ook voor de gezondheidszorg, industrie, bouw of evenementenbranche.

Veel keuzemogelijkheden
Bij de opleiding Engineering kun je je eigen toekomst vormgeven:
Wil je diep de techniek in, dan kies je voor een technische afstudeerrichting als Electrical Engineering (Elektrotechniek), Mechanical Engineering (Werktuigbouwkunde) of Energy Engineering.

Of word jij liever een innovatieve productontwikkelaar voor de zorg? Dan is de afstudeerrichting Healthcare Engineering echt iets voor jou. Healthcare Engineering richt zich op het snijvlak van techniek en zorg. Je wordt opgeleid tot een multidisciplinaire engineer, die technische oplossingen voor de zorg bedenkt.

Zie je jezelf liever in een uitdagende, technisch bedrijfskundige of commerciële functie, kies dan voor de afstudeerrichting Industrial Engineering and Management (Technische Bedrijfskunde).Persoonlijk
We besteden veel aandacht aan de persoonlijke begeleiding van studenten. Bij ons ben je geen nummer, wij kennen je naam en gezicht. Docenten staan voor je klaar, tijdens, maar ook buiten lestijd. Daarnaast heb je tijdens je hele studie een studieloopbaanbegeleider (SLB’er), die je in je studie volgt en begeleidt. Hij of zij is jouw aanspreekpunt en kent ook je persoonlijke situatie.

Moderne faciliteiten
Zuyd beschikt over veel moderne laboratoria of praktijkruimten en studentwerkplekken met de nieuwste apparatuur. 

Engineering opleiding bij Zuyd
De vroegere opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Technische Bedrijfskunde vormen de basis van de opleiding Engineering.

 

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in Cijfers Engineering

 

Verkorte trajecten

Engineering heeft ook een variant speciaal op maat voor vwo'ers. Waar anderen de opleiding in 4 jaar volgen, doe jij dat in 3 jaar. Zo heb je in kortere tijd je bachelordiploma. Vervolgens kun je geld gaan verdienen, of doorstuderen aan een (pre)master.

Opleiding in 3 jaar (vwo)
Heb je een vwo-diploma? Dan kun je ook een versneld studietraject volgen van 3 jaar.

Wil je meer informatie over dit versnelde traject? Maak dan een afspraak met onze studieadviseur: engineering@zuyd.nl.

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie