Video's studieopdrachten

How-to video's Engineering

Opdrachten eerste en derde jaar

Om je een goed beeld te geven van wat je leert in de opleiding hebben we een aantal how-to-video's gemaakt waarin we opdrachten van het eerste jaar en derde jaar laten zien. 

Een stappenmotor aansturen met Arduino

In deze video van Electrical Engineering laat Chris Vaessens zien hoe je op een simpele manier een stappenmotor kunt aansturen met een Arduino. 

Dit leer je in het eerste half jaar van de opleiding als je wilt kiezen voor Electrical Engineering. Andere onderwerpen zijn industriële automatisering, het programmeren van PLC’s, het programmeren in de programmeertaal C en het ontwerpen van elektronica.

Van 3D-tekenwerk naar 3D-printen

In deze video van Mechanical Engineering demonstreert Django Goffin het proces van 3D-tekenwerk naar 3D-printen.

Vanaf het begin van de opleiding houd je je bezig met 3D-tekenen. Kies je voor Mechanical Engineering dan perfectioneer je je tekenskills gedurende de opleiding. Alle eerstejaars volgen een workshop 3D-printen en leren deze techniek in verschillende thema's toe te passen. Aan het eind van het eerste jaar kun je de vormen uit de video (en nog vele anderen) namaken.

Een werkende windturbine maken

In deze video van Energy Engineering demonstreert Kay Beckers een practicum voor derdejaars.

Dit derdejaars practicum test de creativiteit van studenten terwijl ze basiskennis opdoen over windturbine modulatie en energieopwekking.