Proefstuderen
Proefstuderen

Proefstuderen

Wil je meer weten over de opleiding Engineering? Kom dan proefstuderen. Je leert docenten en studenten kennen en komt meer te weten over het onderwijsprogramma.

Dit studiejaar zijn er geen proefstudeerdagen meer.  Zodra er nieuwe data zijn vastgesteld, maken we deze hier bekend.

Kun je zo lang niet wachten?

Om je een goed beeld te geven van wat je leert in de opleiding hebben we een aantal how-to-video's gemaakt waarin we opdrachten van het eerste jaar en derde jaar laten zien. 

Een stappenmotor aansturen met Arduino

In deze video van Elektrotechniek laat Chris Vaessens zien hoe je op een simpele manier een stappenmotor kunt aansturen met een Arduino. 

Dit leer je in het eerste half jaar van de opleiding als je wilt kiezen voor Elektrotechniek. Andere onderwerpen zijn industriële automatisering, het programmeren van PLC’s, het programmeren in de programmeertaal C en het ontwerpen van elektronica.

Van 3D-tekenwerk naar 3D-printen

In deze video van Werktuigbouwkunde demonstreert Django Goffin het proces van 3D-tekenwerk naar 3D-printen.

Vanaf het begin van de opleiding houd je je bezig met 3D-tekenen. Kies je voor Werktuigbouwkunde dan perfectioneer je je tekenskills gedurende de opleiding. Alle eerstejaars volgen een workshop 3D-printen en leren deze techniek in verschillende thema's toe te passen. Aan het eind van het eerste jaar kun je de vormen uit de video (en nog vele anderen) namaken.

Een werkende windturbine maken

In deze video van Energietechniek demonstreert Kay Beckers een practicum voor derdejaars.

Dit derdejaars practicum test de creativiteit van studenten terwijl ze basiskennis opdoen over windturbine modulatie en energieopwekking.