Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
oranje 1

Business Studies

'Are you the manager with a human touch?'
Word jij graag breed opgeleid en zie jij jezelf wel werken in een adviserende of leidinggevende functie? Kom dan Bedrijfskunde of Human Resource Management studeren bij de opleiding Business Studies - voorheen People and Business Management.

De opleiding in het kort

De opleiding Business Studies - voorheen People and Business Management - geeft jou de mogelijkheid om je te ontwikkelen op de diverse vakgebieden: economie, management, personeel en organisatie (human resource management), recht, financiën, bestuurskunde, overheids- en zorgmanagement. Je krijgt heel afwisselend onderwijs. De ene keer werk je aan een project met een kleine groep studenten om vervolgens een training te krijgen in een grotere groep of een cursus in een collegezaal.

Eerste jaar: blik in het werkveld
Het eerste jaar maak je kennis met de belangrijkste onderwerpen van de opleiding. Al vanaf de start kom je in aanraking met de praktijk door bedrijfsbezoeken, gastcolleges, stages en projectopdrachten van bedrijven. Daarbij ontdek je wat jouw ambities, sterktes en beroepsmogelijkheden zijn. Je krijgt intensieve begeleiding tijdens deze ontdekkingstocht.


Afstudeerrichtingen
Na de eerste helft van het tweede studiejaar kies je voor één van de afstudeerrichtingen en specialiseer je je binnen het gekozen vakgebied:

  • Human Resource Management
    Je wordt opgeleid om het management te adviseren en ondersteunen en de belangen van personeel en organisatiedoelen optimaal op elkaar af te stemmen. Concreet gaat het dan o.a. over onderwerpen als werving en selectie, beoordeling, beloning en leidinggeven.  Lees meer over Human Resource Management.

  • Bedrijfskunde 
    Je leert vanuit meerdere invalshoeken op een praktische manier kijken en denken over het inrichten en aansturen van zowel profit- als nonprofit-organisaties. Je wordt opgeleid tot een praktisch ingestelde bedrijfskundige die inhoudelijk en persoonlijk stevig in zijn schoenen staat. Lees meer over Bedrijfskunde.


Persoonlijk
Tijdens de hele opleiding krijg je intensieve begeleiding van een coach die je ondersteunt bij de keuze voor je afstudeerrichting en bij de oriëntatie op je toekomstige beroep. Zo kun jij je volledig richten op waar jij goed in bent (persoonlijk leiderschap). 

 

 

Andere naam

Sinds dit jaar is de naam van People and Business Management veranderd naar Business Studies. De inhoud van de opleiding is hetzelfde gebleven.

 

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.
De contacttijd bij PBM is 15 uur. Daarnaast werk je met je projectgroep ook zelfstandig gemiddeld 8 uur aan de projectopdracht. Voor zelfstudie moet je rekenen op 14 tot 16 uur per week.

Studie in Cijfers People and Business Management

Varianten

Business Studies heeft varianten speciaal op maat voor vwo'ers en werkenden.

Verkort traject voor vwo'ers
Heb je een vwo diploma? Dan kun je bij de opleiding Business Studies een maatwerk-traject volgen waarbij je kunt afstuderen binnen 3 jaar. Zo heb je in kortere tijd je bachelordiploma. Vervolgens kun je geld gaan verdienen, of doorstuderen aan een (pre)master.

Voor meer informatie over dit traject kun je contact opnemen met Marion Zeijen via marion.zeijen@zuyd.nl.

Deeltijdopleiding
Naast de voltijd opleiding bestaat er ook de mogelijkheid om Business Studies in deeltijd te volgen. Zo kun je de studie combineren met je werk. Je leert waar en wanneer je maar wilt en hebt minder formele contacturen. De contactmomenten met medestudenten en docenten vinden plaats in de avond.

De kennis en ervaring die je opdoet tijdens je werk of aan de hand van cases speelt een belangrijke rol bij de koppeling tussen theorie en praktijk. Maar ook bij de doorlooptijd van je studie. Als je namelijk aan de hand van beroepsproducten aantoont dat je bepaalde onderdelen beheerst, kun je je studieduur verkorten. Het bachelordiploma van de deeltijdopleiding is overigens gelijkwaardig aan dat van de dagopleiding.


Andere scholingsmogelijkheden

Je kunt ook de volgende (post)-hbo/master opleidingen volgen:

 

 

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie