Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Blauw 3

Mens en Techniek | Biometrie

Hartslag en bloeddruk kun je meten. Hersenactiviteit kun je meten en gebruiken om een computer aan te sturen. In de sportschool meet je iemands conditie en vetpercentage. Allemaal voorbeelden van meten aan de mens: biometrie.

De opleiding in het kort

Wat houdt de opleiding Mens en Techniek | Biometrie in?
Wil je graag met mensen werken, maar vind je het ook een uitdaging om te weten hoe iets werkt? Letterlijk vertaald betekent biometrie: meten aan het lichaam. Metingen aan ogen, oren, longen, hart of andere organen. In de opleiding leer je precies hoe meetapparatuur werkt, hoe je gegevens analyseert en tot een diagnose komt. Ook kun je nieuwe apparatuur ontwerpen en ontwikkelen. Of wensen van gebruikers vertalen naar technische specificaties.

 

Wat kun je worden? 
Je wordt opgeleid tot biometrist. Je bedient, ontwikkelt of verbetert de apparatuur die wordt ingezet om parameters, zoals bijvoorbeeld bloeddruk, temperatuur of spieractiviteit, van het menselijk lichaam te meten. Na het afronden van de opleiding kun je terecht in de gezondheidszorg of de medisch-technische industrie. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in een ziekenhuis, waar je artsen ondersteunt bij de interpretatie van meetgegevens en het gebruik van de apparatuur. Of je gaat aan de slag binnen een ontwikkelafdeling van een medisch-technisch bedrijf, waar je nieuwe meetinstrumenten ontwikkelt. Ook een commercieel technische functie is mogelijk.

 

Mens en Techniek | Biometrie is uniek én de beste 
Biometrie staat als beste opleiding genoteerd in de Studiekeuzegids HBO 2015 in de categorie medisch-technische opleidingen. Het is de enige opleiding in Nederland die zich puur bezig houdt met het meten aan het lichaam.

 
Impressie van de bachelor Mens en Techniek

 


Differentiatie van bachelor Mens en Techniek
 
Biometrie is een differentiatie van de brede bachelor Mens en Techniek. Tot die brede bachelor behoren ook deze opleidingen:

  1. Bewegingstechnologie - Haagse Hogeschool
  2. Gezondheidszorgtechnologie - Hogeschool Avans
  3. Gezondheidszorgtechnologie - Hogeschool Rotterdam
  4. Orthopedische Technologie - Fontys Hogescholen

Allemaal opleidingen op het snijvlak van techniek en gezondheid, maar elk met een eigen accent. Variërend van een meer technische invalshoek tot de nadruk vooral op gezondheidszorg.

 

Beste opleiding!

In de Hbo Keuzegids 2015 staat Biometrie van Zuyd op de 1e plaats.

"Niets dan tevreden geluiden. Het eerste jaar is pittig, maar daarna stomen de meesten goed door naar het diploma."

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.Mens en Techniek

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie