Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Paars 1

Accountancy

Wil jij een boeiende en afwisselende carrière waarin je een bijdrage kunt leveren aan de financieel economische en administratieve zaken van verschillende bedrijven? Dan zit je goed bij de opleiding Accountancy. Behalve dat je als accountant bezig bent met cijfers, ben je ook de vertrouwenspersoon die organisaties financiële en fiscale adviezen geeft.

De opleiding in het kort

Wat houdt de opleiding Accountancy in?
In de opleiding studeer je aan de hand van uitdagende thema's en praktijkgerichte cases. Ieder semester krijg je een nieuw thema waarin beroepsproducten centraal staan, zoals het maken van een ondernemingsplan of het samenstellen van een jaarrekening. In het derde én vierde jaar loop je stage bij een accountantskantoor. Je maakt gebruik van de nieuwste softwareprogramma's en je krijgt gedurende de hele opleiding studieloopbaanbegeleiding. In deze studie maak je kennis met de volgende vakken:

  • Bedrijfseconomie
  • Bedrijfsadministratie
  • Administratieve Organisatie
  • Belastingrecht
  • Management en Organisatie
  • Controlebeginselen

Verkort traject vwo'ers
Toelatingseisen


Wat kun je worden?
De opleiding Accountancy leidt in de eerste plaats op voor de functie van assistent-accountant. Het merendeel van de afgestudeerden vindt zijn eerste baan in de openbare accountantspraktijk, bij een accountantsdienst van de overheid of een interne accountantsdienst van een bedrijf.

 

Claudia, oud-student

Lees meer

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in Cijfers Accountancy

Verkorte trajecten

Accountancy heeft ook een variant speciaal op maat voor vwo'ers. Waar anderen de opleiding in 4 jaar volgen, doe jij dat in 3,5 jaar. Zo heb je in kortere tijd je bachelordiploma. Vervolgens kun je geld gaan verdienen, of doorstuderen aan een (pre)master.

Opleiding in 3,5 jaar (vwo)
Heb je een vwo-diploma? Dan kun je de opleiding ook in 3,5 jaar doorlopen. Je krijgt dan een half jaar vrijstelling van het eerste jaar.

Volg je het verkorte traject, dan start je in februari. Je schuift dan aan bij studenten van de vierjarige opleiding. Natuurlijk kun je ook in september starten met het reguliere traject, waarbij de opleiding 4 jaar duurt.

 

 

Claudia, oud-student

Lees meer

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie