Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Paars 1

Accountancy

Wil jij een boeiende en afwisselende carrière waarin je een bijdrage kunt leveren aan de financieel economische en administratieve zaken van verschillende bedrijven? Dan zit je goed bij de opleiding Accountancy. Behalve dat je als accountant bezig bent met cijfers, ben je ook de vertrouwenspersoon die organisaties financiële en fiscale adviezen geeft.

De opleiding in het kort

Vind jij het leuk om te puzzelen met cijfers en los je graag problemen op? Is jouw werk betrouwbaar en nauwkeurig? Werk je daarnaast graag met mensen? Volg dan de opleiding Accountancy en duik in de financiën van ondernemers, bedrijven en overheid.

Accountancy is meer dan alleen cijfers. Het is veel breder. Eigenlijk ben je een soort huisarts van de onderneming: iedereen komt naar jou toe met problemen die jij voor ze mag oplossen.

Wat leer je?
Wat leer je?Tijdens de opleiding Accountancy leer je méér dan alleen het opstellen van een jaarrekening. Je leert risico’s signaleren die mogelijk invloed hebben op het bedrijf van je klant. Daarnaast leer je adviezen opstellen en onderbouwen aan de hand van cijfers.

Belangrijke vakken in het eerste jaar zijn:

  • Finance
  • Ondernemerschap
  • Bedrijfsadministratie
  • ICT
  • Management en Communicatieve Vaardigheden
  • Recht
  • Organisatiekunde
  • Marketing

Lees meer over her eerste jaar


Wat kun je worden?
Na de opleiding Accountancy start je als assistent-accountant bij een accountantskantoor. In deze functie lever je een bijdrage aan de controle van jaarrekeningen of stel je zelf jaarrekeningen samen. Daarnaast adviseer je de ondernemer en word je gezien als zijn vertrouwenspersoon/sparringpartner. Dit alles doe je door goed te communiceren met verschillende mensen binnen de organisatie. Na een aantal jaren werkervaring is het ook mogelijk om je eigen accountantskantoor te beginnen.

 

Twijfel je nog? Je kiest pas na het tweede jaar
De eerste twee jaren van de opleidingen Accountancy en Finance & Control zijn precies hetzelfde. Pas na het tweede jaar kies je definitief voor een van deze opleidingen. 

 

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in Cijfers Accountancy

Verkorte trajecten

Accountancy heeft ook een variant speciaal op maat voor vwo'ers. Waar anderen de opleiding in 4 jaar volgen, doe jij dat in 3,5 jaar. Zo heb je in kortere tijd je bachelordiploma. Vervolgens kun je geld gaan verdienen, of doorstuderen aan een (pre)master.

Opleiding in 3,5 jaar (vwo)
Heb je een vwo-diploma? Dan kun je de opleiding ook in 3,5 jaar doorlopen. Je krijgt dan een half jaar vrijstelling van het eerste jaar.

Volg je het verkorte traject, dan start je in februari. Je schuift dan aan bij studenten van de vierjarige opleiding. Natuurlijk kun je ook in september starten met het reguliere traject, waarbij de opleiding 4 jaar duurt.

 

 

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie