Nieuws
Nieuws

Studenten leren graag via podcasts

Studenten vinden het prettig om onderwijs deels via podcast te krijgen. Dat horen docenten Commerciële Economie (CE) bij Zuyd van hun studenten. De opleiding biedt regelmatig en met succes podcasts aan. In de minor ‘Leidinggeven & HRM’ vormen bestaande podcasts een van de onderwijsactiviteiten. En voor de afsluiting van de minor maken de studenten zelf een podcast, waarin ze reflecteren op hun leerproces.

In deze podcast vertellen Mark Bertrand en Marko Lemmens, docenten CE, en Isabelle Hijmans en Erik Smeets, studenten van Facility Management, over hun ervaringen. Vanwege het succes tipt Commerciële Economie ook collega’s bij andere opleidingen om leerzame podcasts vooral te gebruiken.

“Het beluisteren van podcasts wordt steeds populairder. Ook in het onderwijs kun je ze mooi inzetten als leermiddel. Belangrijk is dan wel dat je de podcasts goed inbed in je onderwijs en combineert met de juiste opdrachten. Studenten vinden het prettig dat je de podcasts kunt beluisteren waar en wanneer ze zelf willen. Bijkomend voordeel is dat ze zo in aanraking komen met vakjargon, inhoud kunnen koppelen aan verschillende inzichten van professionals en inhoudelijk beter in staat zijn om in discussie te gaan met elkaar”, vertelt adviseur (blended) onderwijs, Guus Lambert, van de dienst Onderwijs en Onderzoek bij Zuyd.