Nieuws
Nieuws

Twintig professionals krijgen eerste Zuyd-Microcredential

Twintig werkende professionals hebben vandaag de eerste Microcredentials van Zuyd ontvangen. Met de Microcredential hebben zij een digitaal certificaat (edubadge) op zak waarmee ze kunnen aantonen welke kennis, vaardigheden en competenties zij hebben ontwikkeld bij een geaccrediteerde onderwijsinstelling.

De Microcredentials werden uitgereikt aan professionals die de ZuydSwitch Zorg (Verpleegkunde deeltijd basismodule) volgden. Met het afronden van deze module hebben zij de basis gelegd om te starten met de opleiding Verpleegkunde Deeltijd.

Pilot

Sinds oktober 2021 neemt Zuyd Professional deel aan de pilot Microcredentials van SURF. Dit is een onderdeel van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT. “De opleiding ZuydSwitch Zorg is de eerste onderwijsmodule die Zuyd als Microcredential aanbiedt. Het is een erkenning voor het succesvol afronden van een kleine onderwijseenheid”, vertelt Klaartje van Genuchten. Klaartje is projectleider Microcredentials Zuyd Professional en medewerker bij de dienst Onderwijs en Onderzoek van Zuyd. “We bieden nu een module als Microcredential aan, maar ik hoop dat er snel meer volgen”, zegt ze.

Tijdens de uitreiking van de certificaten kregen alle deelnemers ook slagroomtaart. Klaartje: “Deze eerste Microcredentials zijn niet alleen een mijlpaal voor de pilot, maar ook een feestelijke gebeurtenis voor de professionals.”

Leven Lang Ontwikkelen

Zuyd neemt samen met 32 hoger onderwijsinstellingen deel aan de pilot. Onderwijs in kleinere eenheden die afzonderlijk worden gecertificeerd, stimuleert flexibilisering in het onderwijs. Ook geeft het herkenbare en verifieerbare waarde aan het aanbod voor ‘Leven Lang Ontwikkelen’ van onderwijsinstellingen. De pilot Microcredentials past bij de visie van Zuyd omdat het gaat over flexibilisering en het aanbieden van modulair onderwijs.