Nieuws
Nieuws

1 miljoen views op YouTube-kanaal voor studenten accountancy

Het YouTube-kanaal van het lectoraat Future-proof Financial van Zuyd is ruim 1 miljoen keer bekeken. In 2019 hebben Martijn Zoet en Eric Mantelaers het kanaal met online-lesinformatie voor accountancystudenten opgezet.

De video’s gaan over onderwerpen die ook in het landelijke examen terugkomen. Daarom surfen studenten uit het hele land naar FutureProofFinancial with dr. Eric Mantelaers. Mantelaers is bijzonder lector Future-proof Auditor bij Zuyd en collega Zoet is lector Future-proof Financial. De filmpjes gaan ook over de Nadere voorschriften controle- en overige standaarden (NV COS). Beter bekend als de ‘bijbel’ voor accountants.

Landelijke colleges

Uit de reacties onder de filmpjes blijkt dat de online ‘colleges’ studenten aan hbo scholen en universiteiten uit het hele land goed helpen bij de voorbereiding op hun examen. Dit examen is voor alle accountancystudenten in heel Nederland hetzelfde. En hun antwoorden worden beoordeeld door docenten van andere hogescholen. Andere opleidingen kennen geen landelijk examen. Maar bij accountancy is de werkwijze anders vanwege de landelijke (CEA) normen die voor deze opleiding gelden.

‘Aansprekend en laagdrempelig’

Doordat hun YouTube-kanaal zo populair is, geven Mantelaers en Zoet inmiddels regelmatig gastcolleges op andere hogescholen. Zoals de Hogeschool Rotterdam, InHolland, Avans, Fontys en Hogeschool Utrecht. Daarnaast zijn de twee lectoraten van Zuyd niet alleen actief op YouTube. Ook op Instagram, LinkedIn, Substack en WhatsApp delen de onderzoekers hun kennis. “We vinden het belangrijk dat onze online-lesinformatie kwalitatief niet alleen goed is, maar ook aansprekend en laagdrempelig. Wat dat betreft ben ik enorm trots dat we zoveel mensen weten te bereiken”, zegt Zoet.