Nieuws
Nieuws

Tim Hofman in gesprek met studenten Zuyd Hogeschool

Programmamaker Tim Hofman is op woensdag 5 oktober te gast bij een nieuwe Zuyd Talks-sessie in Heerlen en Maastricht. In deze bijeenkomsten gaat hij met studenten in gesprek over onderwerpen als: ervaringen over hoe het is om student te zijn anno 2022, het studentenleven na corona, eenzaamheid & verbinding, pretstatiedruk en het doorbreken van taboes. Tim Hofman staat bekend als een bevlogen en geëngageerd persoon die zich in zijn programma’s zoals BOOS op actuele, sociaal-maatschappelijke thema’s richt, die jongeren sterk aanspreken.

Studentenwelzijn belangrijk

Studentenwelzijn staat hoog op de agenda bij Zuyd, omdat Zuyd het belangrijk vindt dat haar studenten zich prettig en thuis voelen. Studenten worden binnen en buiten hun opleiding op verschillende manieren ondersteund en begeleid. Zij kunnen voor hulp of advies terecht bij een team van, onder meer, studieloopbaanbegeleiders, studentendecanen, studiekeuzeadviseurs, vertrouwenspersonen en studentenpsychologen. Bovendien zijn er verschillende programma’s ter ondersteuning van de studenten beschikbaar en kunnen zij ook terecht bij hun docenten.

Zuyd Talks

Zuyd Talks is een serie inspirerende sessies, die door Zuyd geïnitieerd is. In deze bijeenkomsten kunnen studenten in gesprek met BN’ers over actuele sociaal-maatschappelijke thema’s. Tijdens de eerste editie van Zuyd Talks was Dai Carter te gast. Dai Carter is bekend van het tv-programma Kamp Van Koningsbrugge en voormalig lid van het Korps Commandotroepen. Dai Carter ging met studenten in gesprek over mentale kracht, een onderwerp waarmee hij vanuit zijn persoonlijke achtergrond en ervaring goed bekend is.

Meer informatie over activiteiten voor Zuyd-studenten? In welke mood ben jij? (zuyd.nl)

Locatie

De Zuyd Talks-sessies in Heerlen en Maastricht zijn bedoeld voor studenten van Zuyd. Bij de bijeenkomst in Maastricht kunnen ook studenten van Universiteit Maastricht aansluiten. De toegang is gratis en aanmelden is verplicht. Aanmelden kan via zuyd.nl/student.

Datum: 5 oktober
Tijdstip: 11.00 – 12.00
Locatie: Brightlands Smart Services Campus in Heerlen
Smedestraat 2

Datum: 5 oktober
Tijdstip: 14.30 – 15.30
Locatie: Zuyd Hogeschool, Conservatorium Maastricht
Bonnefantenstraat 15 Maastricht