Nieuws
Nieuws

HBO-Rechten Zuyd Hogeschool wint belangrijke juridische prijs

De opleiding HBO-Rechten van Zuyd Hogeschool heeft met de module Preventive Law de Gouden Zandloper gewonnen in de categorie Legal Education & Research Award. De Gouden Zandloper is een prestigieuze, nationale prijs voor innovatie in het juridische werkveld.

De prijs werd overhandigd in een feestelijk aangekleed en uitverkocht De Hallen in Amsterdam aan Eric van de Luijtgaarden, lector en bijzonder hoogleraar Preventive Law, en Lucas Lieverse, docent-onderzoeker. Beiden zijn werkzaam bij de juridische opleiding van Zuyd.

In de genomineerde module, waarmee rechtenstudenten van Zuyd hun opleiding HBO-Rechten afsluiten, ontwikkelen de studenten concrete producten waarmee juridische problemen worden voorkomen en de toegang tot recht wordt verbeterd. Voorbeelden zijn te vinden op www.zuydfinale.nl.

In totaal waren er ongeveer honderd inzendingen. De andere twee genomineerden in de categorie Legal Education & Research Award waren Universiteit Leiden en de Hogeschool van Amsterdam. Deze categorie richt zich op innovatieve onderwijs en onderzoeksinitiatieven voor de ontwikkeling van de jurist van de toekomst.

De Gouden Zandloper is in het leven geroepen door de juridische uitgever Sdu in samenwerking met het juridische werkveld. Het vakblad Advocatie heeft een uitgebreid artikel geschreven over de module Preventive Law en de Zuyd-finale.