Nieuws
Nieuws

Event over energie-opwekkende ramen en hun impact

De onderzoeksresultaten voor energie-opwekkende en warmte-regulerende ramen zijn bekend. Tijdens het Window of the Future (WOF) End Event op 22 juni worden deze gepresenteerd en wordt gekeken naar hun sociale impact.

Op de Brightlands Chemelot Campus geeft Zeger Vroon, lector Sustainable Energy in the Built Environment bij Zuyd, de genodigden om 13.30 uur eerst een korte introductie over het RaakPro WOF project. Daarna zoomen onderzoekers Kathleen Stout (Zuyd) en Lavinia Calvi (Hasselt University) in op de thermische coatings voor deze ramen.

Behalve een bezoek aan de WOF huisjes spreken onderzoekers Fallon Colberts en Jörgen Boumans van Zuyd over de validatie van de ramen. Hun collega Wendy Broers van Zuyd bespreekt de sociale dimensie van de energietransitie. Serge Timmermans en Peter van Nijnatten (OMT Solutions) laten zien welke speciale optische maatregelen nodig zijn. En de laatste twee sprekers zijn Pim Rutgers van Physee SmartSkin en  Jeroen ter Schiphorst van Lusoco. Om 16.00 uur is er tijd voor een drankje en een hapje.

Zo werken wij aan een duurzamere wereld

Bij Zuyd Hogeschool gonst het van de ideeën en initiatieven die bijdragen aan een duurzamere wereld. Met het programma Duurzaam Zuyd bieden we hieraan richting en ondersteuning. In dit programma geven wij onze duurzaamheidsambities vorm: we zorgen voor een integrale plaats van duurzaamheid in ons onderwijs, we verduurzamen onze bedrijfsvoering en we investeren in de vitaliteit van onze studenten en medewerkers. We zijn er nog niet, maar we werken hier iedere dag keihard aan. Op die manier zorgen we er als hbo-instelling voor dat onze studenten zich ontwikkelen tot goedopgeleide professionals. Professionals die de kennis en de vaardigheden hebben om vanuit hun vakgebied bij te dragen aan een duurzamere wereld.