Nieuws

Jong talent krijgt kijkje in keuken Brightlands

Studenten kunnen na een opleiding binnen chemie en materialen op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen werken aan een duurzamere en meer circulaire wereld. Daarover gaat de campagne ‘Are You Ready’ die nu, tijdens de Week van de Circulaire Economie, is begonnen.

Tijdens deze online rondleiding krijgt jong talent een helder beeld van de variëteit aan banen op de campus. De benodigde vaardigheden voor de verschillende functies komen aan bod. Maar ook de wijze waarop elke functie bijdraagt aan die duurzamere en circulaire wereld.

Blog en video

De rondleiding bestaat uit een blog en een videoserie. Van laborant tot financieel controller en van ondernemer tot leraar. Bij Brightlands lopen mensen met de meest uiteenlopende functies rond. Dat vraagt om verschillende vaardigheden en mindsets.

Vijf hoofdrolspelers

Lector Material Sciences Gino van Strijdonck van Zuyd werkt samen met Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL). Hij is een van de vijf hoofdrolspelers in de campagne. Het interview met hem sluit aan op twee van de vier overkoepelende transitiethema’s binnen Zuyd: Toekomstbestendig bedrijfsleven en Circulair produceren De andere vier interviewkandidaten van Brightlands zijn ondernemer Marc Poulissen van technologiebedrijf VIRO, financieel directeur Jurgen van de Rijke van Brightlands Chemelot Campus, wetenschapper Wilco Peeters van InnoSyn (adviesbedrijf voor de chemische sector) en Bas van de Westerlo. Hij is business manager circulariteit bij Volantis, een ingenieurs, design en consultancybureau.

Meer info

Die blogs en video’s verschijnen de komende tijd op de site van Brightlands Chemelot Campus (ook in het Engels). Een eerste introductievideo is en het interview met Van Strijdonck staan al online.