Nieuws

Zuyd Hogeschool hijst nieuwe vlag met trots en waardering

Op verschillende locaties van Zuyd is een nieuwe vlag gehesen. De nieuwe vlag is een blijk van trots en waardering voor de veertien opleidingen die tot de landelijke top behoren. Negen van deze opleidingen hebben van de Keuzegids hbo 2022 het predicaat ‘Top-opleiding’ gekregen. Dit is een fors aantal, zowel in absolute als relatieve zin. Daarnaast is Zuyd door dezelfde keuzegids uitgeroepen tot derde beste grote hogeschool van Nederland.

De nieuwe vlag is op 20 januari gehesen. De dag waarop de vlag ter ere van het twintigjarig bestaan van Zuyd is gestreken. Behalve een nieuwe vlag zijn vrijwel alle locaties ook voorzien van nieuwe borden en doeken. Bij Zuyd draait alles om passie voor de ontwikkeling van studenten. Kwalitatief onderwijs en onderzoek staan daarbij hoog in het vaandel. De studenten vinden dat Zuyd hierin slaagt. Daarom staan diverse opleidingen van Zuyd al jaren achtereen in de top van de keuzegidsen.

Kwaliteitsafspraken

Zuyd werkt voortdurend aan de verbetering van haar onderwijs. Zij maakt hierover kwaliteitsafspraken met de overheid. Het Kwaliteitsplan 2019-2024 omvat onder andere de begeleiding van studenten tijdens de eerste honderd dagen en stages, en bij de eindfase van hun studie. Ook investeert Zuyd in faciliteiten voor studenten om multidisciplinair samen te werken. En daarnaast in het inrichten van digitale toetsvoorzieningen en nieuwe doorstroomprogramma’s naar vervolgonderwijs. Bovengemiddelde persoonlijke aandacht voor onze studenten en het behoud van onze kleinschaligheid zijn voor ons erg belangrijk. Lees meer over de kwaliteitsafspraken van Zuyd.

 

Negen ‘Topopleidingen’

De Keuzegids hbo 2022 heeft negen opleidingen van Zuyd bestempeld tot ‘Topopleiding’: Built Environment, Ergotherapie, Mens & Techniek | Biometrie, Logopedie, Verloskunde, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Theater, Docent Muziek en Vaktherapie. Hiervan staan de eerste vijf op de eerste plaats binnen hun categorie. 

Vijf andere opleidingen eindigden binnen hun categorie in de top 3 van Nederland: Applied Science, Engineering, Fysiotherapie, Business Studies en People & Business Management. Hiermee behoren 14 van de 31 Zuyd opleidingen die de Keuzegids hbo 2022 beoordeelde, binnen hun categorie tot de landelijke top 3.

‘Beste grote hogeschool – derde plaats’

In diezelfde keuzegids heeft Zuyd de derde plaats behaald in de ranglijst ‘Beste grote hogeschool’. Dit is gebaseerd op de opgetelde scores van opleidingen. Een grote hogeschool wil zeggen dat deze opleidingen aanbiedt in minimaal 9 van de 10 studierichtingen uit de Keuzegids. 

Lees meer over de topopleidingen en de derde plaats. Lees hier meer over de kwaliteit van het onderwijs bij Zuyd. Ga hier naar de opleidingen van Zuyd.

De locaties van Zuyd zijn voorzien van nieuwe borden en doeken.