Nieuws

Nominatie MKB Datalab Limburg voor Computable Awards 2021

Het MKB Datalab Limburg voor het midden- en kleinbedrijf is in de race voor de Computable Awards 2021. Dit datalab is een krachtenbundeling van Zuyd Hogeschool en verschillende andere (onderwijs)instellingen. Samen geven ze ondernemers die dat willen gratis hulp bij het digitaliseren.

Denk bijvoorbeeld aan het opslaan of verwerken van data. Bedrijven die bij het MKB Datalab aankloppen, kunnen assistentie van een stagiaire krijgen of ze volgen trainingen en masterclasses. Zuyd runt het MKB Datalab samen met: Gilde Opleidingen, Vista College, Universiteit Maastricht, Open Universiteit, Rabobank, Brightlands Smart Services Campus, provincie Limburg en het ministerie van Economische Zaken & Klimaat

Stem vóór 10 oktober

De Computable Awards staan bekend als de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland en zijn in het leven geroepen door het toonaangevende ICT-platform Computable.nl. Met negen andere genomineerden strijdt het MKB Datalab Limburg voor goud in de categorie Partnerproject. Komend najaar op 2 november worden de prijzen voor de zestiende keer uitgereikt. Iedereen die dat wil, kan tot 10 oktober zijn stem uitbrengen op de website  van Computable.nl. Hier zijn ok alle andere genomineerden te zien.

Publiek bepaalt

Intussen stemt ook een onafhankelijke vakjury bij veel awards voor een winnaar. De publieksstem en het juryoordeel wegen uiteindelijk elk voor de helft mee. Behalve bij de Computable Award 'Partnerproject' waarvoor het Limburgse Datalab is genomineerd. Hier bepaalt het publiek volledig wie wint, zonder vakjury.