Nieuws

Feestje voor afgestudeerden Commerciële Economie in coronatijd

Honderd studenten van Commerciële Economie hebben in coronatijd hun diploma gehaald. Om die bijzondere prestatie te vieren, konden ze gisteren hun diploma ophalen op het grasveld naast de locatie van Zuyd Hogeschool in Sittard. Drie kersverse alumni blikken terug en vooruit.

Bas Koten (22): "Ik heb de verkorte opleiding gevolgd. Dan doe je er drie in plaats van vier jaar over. Vorige zomer moest ik een afstudeerplek zoeken. Dat ging nog wel. Maar als je daarna door corona veel van huis uit moet doen, mis je de dynamiek van het bedrijf. Dat bedrijf was Mediahuis Limburg. Ik heb voor hen gekeken naar de familieberichten. Veel oudere lezers lezen natuurlijk de papieren krant. Maar mijn advies is dat ze proberen veertigers te werven voor de digitale krant. Dit gaan ze nu samen met andere mediahuizen in Nederland bekijken. Volgend jaar ga ik nog verder studeren: Supply Chain Management bij de Universiteit Maastricht. Maar eerst ga ik met een paar vrienden vieren dat ik mijn diploma heb gehaald. Dat wordt geen groot feest vanwege corona. Gewoon thuis."

Klein feestje thuis en bij oma

Inge Willems (20): "Ik heb ook de verkorte opleiding gedaan. Omdat ik afgelopen jaar in de eerste helft bij een kleinschalig makelaarsbureau stage heb gelopen, hoefde ik niet thuis te werken. We mochten gewoon naar kantoor. Maar in de tweede helft van het jaar was ik bezig met mijn premaster. Toen zat ik wel thuis en dat was soms saai omdat je dan bijna niemand ziet. Gelukkig hebben we wel met vrienden afgesproken zodat we elkaar konden blijven zien. Na de zomer ga ik nog een jaar Strategic Marketing bij de Universiteit Maastricht studeren. En daarna? Dat weet ik nog niet. Ik hoop bij de marketingafdeling van een bedrijf. Misschien voor een kleding- of interieurzaak. Dat ik mijn diploma heb gehaald, hebben we vorige week al gevierd. We zijn op stap geweest, maar verder komt er geen groot feest."

Tim de Beijer (24): "Als je vanwege corona thuis zit terwijl je moet afstuderen, is het vooral moeilijk om die zelfdiscipline op te brengen. En ik heb het contact met vrienden gemist en met de collega's bij de gemeente Brunssum waar ik mijn afstudeerstage heb gelopen. Op school zit je normaal met je vaste vriendenkliek bijelkaar. En nu zagen wel elkaar via het beeldscherm. Dat is niet hetzelfde, dan maak je toch minder snel een grapje. Vanavond? Ja ik ga het wel vieren. Eerst bij oma langs en daarna thuis. Mijn vriendin heeft al een fles champagne klaargezet. Dus dan gaan wel lekker champagne drinken. Waar ik straks ga werken, weet ik nog niet. Maar misschien weet ik dat komende woensdag wel. Dan heb ik een sollicitatiegesprek..."