Nieuws
Kan ik daar wat aan doen?

Zuyd-docent lanceert boek over zorg en welzijn in veranderende maatschappij

Hoe kunnen sociale professionals in tijden van transitie en transformatie van het sociale domein trouw blijven aan de eigen kernwaarden? Zuyd-docent Carin Wevers gaat hier uitgebreid op in, in haar boek ‘Kan ik daar wat aan doen?’ dat recent is verschenen.

Sociale professionals leggen van oudsher relaties tussen individuele, sociale, maatschappelijke en politiek-ethische vraagstukken. Daarmee levert hun werk een bijdrage aan het sociaal kapitaal van de samenleving en bevorderen ze sociale inclusie.

Zorg en welzijn in een veranderende maatschappij

Kan ik daar wat aan doen? onderzoekt op kritische wijze de belangrijkste aspecten van de hulp- en zorgrelatie in verhouding tot de veranderende maatschappelijke instituties. Hoe kunnen sociale professionals in tijden van transitie en transformatie van het sociale domein trouw blijven aan de eigen kernwaarden? Over welke kwaliteiten moeten ze beschikken? Wat kenmerkt elke hulp- en zorgrelatie?

De opzet van het boek past goed bij de hernieuwde aandacht in het hoger onderwijs voor filosofische en politiek-ethische vraagstukken. Kan ik daar wat aan doen? is gericht op studenten van sociale en zorggerichte studies. Het boek is ook bedoeld voor professionals in zorg en welzijn.

Carin Wevers

Drs. Carin Wevers is maatschappelijk werker en filosoof en werkt als senior docent voor de faculteit Sociale Studies en het lectoraat Sociale Integratie van Zuyd Hogeschool. Ze is eigenaar van filosofiepraktijk De vrije Radikaal.

Boekpresentatie

Het boek ‘Kan ik daar wat aan doen?’ wordt op 23 mei 2018 om 16.00 uur gepresenteerd in Bibliotheek De Domijnen, Ligne 1 in Sittard.

 

Titel: Kan ik daar wat aan doen?
Uitgever: Coutinho
ISBN13: 9789046905999