Nieuws

Studenten Zuyd Hogeschool in actie voor Alpe d'Huzes

Circa veertig fysiotherapiestudenten van Zuyd Hogeschool komen ook dit jaar in actie voor Alpe d’Huzes. Zij maken onderdeel uit van het medisch team in Frankrijk dat deelnemers fysiek en mentaal bijstaat. In mei organiseren de studenten diverse sponsoractiviteiten in Heerlen, Brunssum en Meijel voor deelname en voor het goede doel KWF. Alpe d’Huzes 2018 vindt op 6 en 7 juni plaats. Ieder jaar vertrekt een groep studenten fysiotherapie van Zuyd naar Frankrijk om medische ondersteuning aan de deelnemers aan Alpe d’Huzes te bieden.

Bekostiging

Deelname aan Alpe d’Huzes bekostigen de studenten zelf. Om dit te kunnen betalen en een mooi bedrag aan KWF te kunnen doneren (€4000 in 2017), organiseren zij verschillende sponsoractiviteiten. Zoals bijvoorbeeld de Carwash op 16, 17 en 18 mei op de Zuyd-locatie Nieuw Eyckholt 300 in Heerlen. ‘Kan je auto een poetsbeurt gebruiken? Team Alpe d’Huzes Zuyd laat je auto weer blinken.’ 

Daarnaast organiseren studenten op 24 mei een groot Sponsordiner voor 200 gasten in het Cultureel Centrum Corneliushuis, eveneens in Heerlen. Voor iets meer dan €30 per persoon genieten deelnemers van een smakelijk 3-gangendiner. Verder organiseren studenten een spinningmarathon op 23 mei bij sportschool Femifit Brunssum en een feest bij Grand Café en restaurant de Heere van Meijel in de gemeente Peel & Maas op 11 mei: Alpe d’HuFest 3.0.


Community

Inmiddels kunnen we spreken van een community binnen Zuyd. Ongeveer veertig enthousiaste studenten zetten zich onder begeleiding van docenten in om deelnemers aan Alpe d’Huzes aan de top te krijgen. De studenten masseren deelnemers maar bieden ook een luisterend oor en steken hen een hart onder de riem.

Op 3 juni 2018 vertrekt de groep studenten en docenten in colonne vanaf Nieuw Eyckholt naar Frankrijk. Hun taak is om alle deelnemers aan de top te krijgen; opgeven is geen optie. Iedereen die de groep wil uitzwaaien is van harte welkom tussen 7.00 en 8.00 uur. Volg de community en alle activiteiten via Facebook en Instagram

Zuyd Hogeschool ondersteunt de activiteiten en deelname van de studenten aan Alpe d’Huzes 2018.