- Looptijd: 4 jaar, start in sept. en feb.
- Maastricht

Social media campagnes, vlotte teksten en slimme marketingadviezen. In deze communicatie opleiding leer je de kneepjes van het vak. Bonus: bij ons kijk je naar de wereld door een internationale bril. Je leert een vreemde taal en verdiept je in andere culturen. Zet je rugzak maar alvast klaar, want je gaat ook naar het buitenland!
Je krijgt les in het Nederlands. En in het Engels als je docent uit een ander land komt.
Wat is het beste verhaal voor je doelgroep? Om een boodschap over te brengen, moet je de ander en zijn cultuur goed begrijpen. Dit gaat over normen en waarden, tradities en gewoontes en symbolen. Een reclamespotje dat in het ene land torenhoge verkoopcijfers oplevert, kan in het andere land de plank volledig misslaan. Jij weet straks precies wat werkt en wat niet.
Ervaring opdoen, ontmoeten, ontdekken. Op jouw manier en jouw tempo ontdek je de wereld buiten de deur. Je Frans bijspijkeren in Parijs? De culturele gewoontes van Colombia ter plekke ervaren? Alles is mogelijk. Het is aan jou waar je naartoe gaat en wat je gaat doen. Alles wat je in de schoolbanken leert, ga je in jaar 3 en 4 buiten de deur ervaren en toepassen. Maximaal 1,5 jaar, maar minimaal zes maanden. Want interculturele communicatie vindt niet plaats op de hogeschool, maar over de grens.
Voor elk studiejaar dat je bij ons studeert, betaal je collegegeld. Je collegegeld is afhankelijk van je persoonlijke situatie en opleiding.
Naast het collegegeld moet je rekening houden met bijkomende kosten voor boeken en ander studiemateriaal.
Als internationaal communicatiespecialist weet jij hoe je een boodschap overbrengt op mensen die uit een ander land komen of een andere culturele achtergrond hebben. Je vult bij ons je koffertje met de juiste kennis en skills. In jaar 1 en 2 ben je vooral in Maastricht, in jaar 3 en 4 jaar buiten de hogeschool.
Je volgt lessen en werkt in groepjes. Elke 10 weken werk je samen aan een opdracht voor een echt bedrijf.
In jaar 1 gaat het om doen en maken. In jaar 2 staat denken en ontwikkelen centraal. Je bedenkt strategieën en creëert originele concepten. Hier hang je een planning en budget aan. Je evalueert en analyseert wat er beter kan en stuurt daarop bij.
Je werkt verder aan je beheersing van Nederlands, Engels en de derde taal.
Tijd om je horizon te verbreden! Pack your bags for:
Je vergroot je kennis en ontdekt welke sector bij je past. Je gaat een onvergetelijke ervaring in het buitenland tegemoet. Alle kennis en skills die je de afgelopen twee jaar hebt geleerd, pas je nu in de praktijk toe. Je duikt in een andere cultuur en geeft een enorme boost aan je talenkennis en je zelfstandigheid.
Het is zover: je gaat afstuderen! Met dit laatste jaar druk je je persoonlijke stempel op je opleiding en geef je richting aan je loopbaan als communicatieprofessional. Met een laatste groepsproject bereid je je voor op je afstuderen. Om je diploma te behalen ga je nog een keer voor een bedrijf aan de slag. Je doet onderzoek en schrijft je afstudeerscriptie.
We verwachten dat je vloeiend Nederlands en Engels spreekt en dat je in beide talen eindexamen hebt gedaan.
Je wordt toegelaten met alle profielen.
Je wordt toegelaten met alle profielen.
Je kunt worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4.
Ben je niet in het bezit van een havo-, vwo- of mbo 4 diploma, of een hbo-propedeuse, dan moet je een toelatingstoets doen. Op het moment dat jouw aanmelding via Studielink bij ons binnenkomt, ontvang je automatisch meer informatie over de toets.
De toelatingstoets bestaat uit twee rondes:
De algemene kennis- en vaardighedentoets leg je af bij een extern bedrijf. De kosten hiervoor (ongeveer € 159,50) betaal je zelf. Je kunt je niet echt voorbereiden op de toets die vergelijkbaar is met een IQ-test. Zodra de uitslag bekend is, ontvangen jij en de opleiding Internationale Communicatie hier bericht over. Bij een positieve uitslag nemen we contact met je op voor het inplannen van een tweede toetsronde bij de opleiding
Vreemde taal
Aanmelden 21+ toets
Volg de normale inschrijfprocedure via Studielink. Zodra je je hebt aangemeld, krijg je van ons de gegevens van het bedrijf toegestuurd dat de eerste toetsingsronde verzorgt. Je maakt zelf met het bedrijf een afspraak voor de eerste toetsronde. Als je slaagt, stuur je je slagingsbewijs vóór 15 april naar Bureau Onderwijs: BOFIBC@zuyd.nl. Je wordt dan ingedeeld voor de tweede ronde van de toets.
Ben je in het bezit van een hbo-propedeuse, dan ben je toelaatbaar tot de opleiding.
Met een gelijkwaardig buitenlands diploma kun je worden toegelaten tot de opleiding. Je kunt de toelatingscommissie schriftelijk verzoeken om te beoordelen of je diploma gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma op niveau 4.
Kies je Frans of Duits als vreemde taal, dan moet je kunnen aantonen dat je de taal op minstens A2-niveau (havo eindexamen) beheerst. Dit kan via een toelatingstoets of het voorleggen van een diploma of certificaat (Goethe voor Duits of DELF-DALF voor Frans).
Voor Arabisch, Chinees, Japans en Spaans is geen voorkennis vereist.
Wil je je aanmelden voor onze opleiding? Dat is mooi!
Inschrijven gaat via Studielink. Let op: je vindt de opleiding in Studielink onder de naam:
Bedrijfsleven, overheid, zorg en toerisme … In elk bedrijf is er een communicatiemedewerker. Jij bent een echte aanwinst voor een bedrijf omdat je begrijpt hoe je mensen met een andere culturele achtergrond bereikt. Jij zet straks je internationale communicatietalent in als:
Diploma
Je studeert af met een diploma Bachelor of Arts.