Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Paars 1

Muziek

Droom jij van een muzikale loopbaan? Aan het Conservatorium Maastricht ontwikkel je je muzikale talenten en bereid je je intensief voor op een muzikaal beroep. Je kunt kiezen uit de richtingen Klassiek of Jazz.

De opleiding in het kort

Internationaal
Conservatorium Maastricht is een internationaal georiënteerd conservatorium. Het ligt midden in Europa, op steenworp afstand van België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Studenten en (gast)docenten komen overal ter wereld vandaan. Hiermee zorgen zij voor een bruisende dynamiek, die niet alleen zichtbaar is in de lessen, maar ook tijdens concerten en (internationale) projecten.

Klassiek of Jazz
Je kunt aan het conservatorium binnen de muziekopleiding kiezen voor twee afstudeerrichtingen:

  • Klassiek
    Ben jij een getalenteerd muzikant, dan word je opgeleid tot een succesvolle professional in de huidige veeleisende beroepspraktijk. De opleiding biedt mogelijkheden voor alle orkestinstrumenten, solozang en opera.
  • Jazz
    Wil jij alles leren over componeren, arrangeren, spelen en optreden? En wil je de belangrijkste muziekstijlen kunnen spelen? Aan het Conservatorium wordt aandacht besteed aan stijlen als Jazz, Latin, Funk, Rock en Pop.

 

 Lees meer over de opleiding:

 

Docent Muziek 
Je kunt ook kiezen voor de opleiding Docent Muziek.

Volg ons

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in Cijfers Muziek

Contact Klassiek

Meer contactinformatie

Contact Jazz/Pop

Meer contactinformatie