Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Academie Beeldende Kunsten Zuyd

Communication and Multimedia Design

Ambitieus, uitdagend en veeleisend. Dat is de Maastricht Academy of Media Design and Technology. Hier, in deze internationale omgeving, kun je je ontwikkelen tot ontwerper van visuele en multimediale communicatie.

De opleiding in het kort

Wat houdt de opleiding CMD in?
Je wordt opgeleid tot multimedia professional, die de toon zet in de wereld van interactieve media en digitale communicatie. Verleg je grenzen, ga op zoek naar kansen bij de start van een spannende en succesvolle carrière. 

  • Professionals in de wereld van multimedia en communicatie
    CMD-ers zijn creatieve probleemoplossers in interactieve media. Professionals, die in staat zijn mee te groeien met de allernieuwste ontwikkelingen op het terrein van communicatie in digitale media. Steeds op zoek naar nieuwe kansen en toepassingsmogelijkheden. De transformatie van een 'informatiemaatschappij' naar een 'communicatiemaatschappij' vraagt om communicatiespecialisten, die de behoeftes die in de samenleving leven, signaleren en kunnen vertalen naar interactieve media oplossingen.
  • Human-centered design als basisprincipe
    Gebruiksvriendelijkheid en laagdrempelige toepassingsmogelijkheden zijn belangrijke voorwaarden bij het ontwikkelen van communicatieoplossingen voor nieuwe media. Als CMD professional handel je vanuit de 'humancentered design approach'. Tijdens het creatieve ontwerpproces denk en werk je vanuit het gedrag, de behoeften én wensen van de mediagebruiker. Aan de hand van deze eisen ontwerp je een concept door een koppeling te maken tussen multimedia (tekst, foto, video, audio, animatie) en interactieve applicaties. De gebruikerservaring van de eindgebruiker staat hierbij steeds centraal. De mogelijkheden die de technologie biedt, staan in dienst van wat de eindgebruiker ermee kan en wil doen. 
 

Vakken
Toelatingseisen
Open Dag

 

MAMDT Kenniscafé from MAMDT on Vimeo.

Volg ons op Facebook

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in Cijfers CMD

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie