Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 3

Advanced Nursing Practice - Verpleegkundig Specialist

Wil je je verder ontwikkelen in de zorg en toch direct betrokken blijven bij je patiënt? Kies voor een carrière als verpleegkundig specialist.

De opleiding in het kort

Erkende masteropleiding Verpleegkundig Specialist (VS)
Tijdens deze tweejarige erkende masteropleiding tot verpleegkundig specialist combineer je jouw baan als verpleegkundige met studeren (duaal leren). Jouw werk vormt hierbij het uitgangspunt.  Met medestudenten, jouw praktijkopleider en docenten bespreek je werksituaties en zoek je naar nieuwe kennis en vaardigheden. Zo ontstaat een goede wisselwerking tussen theorie en praktijk.

Wat is een verpleegkundig specialist?
Binnen de Nederlandse gezondheidszorg is een toenemende behoefte ontstaan aan een nieuwe functie op het snijvlak tussen arts en verpleegkundige: de verpleegkundig specialist. De meeste afgestudeerden werken in een ziekenhuis, een kleiner deel werkt in een gezondheidscentrum, waar ze bijvoorbeeld een eigen inloopspreekuur hebben. Ook in de geestelijke gezondheidszorg en verpleeghuizen neemt de vraag toe naar verpleegkundig specialisten toe.

Rollen en taken
Als verpleegkundig specialist maak je deel uit van een multidisciplinair team van verpleegkundigen, paramedici, psychiaters en medisch specialisten. De competenties vullen elkaar aan. Je traditionele taken als verpleegkundige worden aangevuld met taken op het gebied van zelfstandig medisch handelen, onderzoek en zorginnovatie.

Informatie-avonden

Stuur een e-mail

Voor wie interessant?

De opleiding is interessant voor verpleegkundigen, die carrière willen maken in de directe patiëntenzorg.

Toelatingseisen:

  • Je bent verpleegkundige met een getuigschrift van een bacheloropleiding zoals HBO-V of een getuigschrift van een beroepsrelevante hbo-/wo-opleiding.
  • Je bent BIG-geregistreerd verpleegkundige.
  • Je hebt tenminste twee jaar relevante werkervaring en een positie (minimaal 32 uur) als verpleegkundig specialist in opleiding met een arts/specialist of verpleegkundig specialist als praktijkopleider.  
  • Je werkgever stemt in met je opleiding en hij of je stelt een functieprofiel op waarin je verpleegkundige en medische taken als verpleegkundig specialist aantoonbaar zijn.
  • Vanuit de werksituatie is een arts/specialist of verpleegkundig specialist beschikbaar als praktijkopleider voor het praktijkleren en de afstudeerprojecten.

Toelating via assessment
Voldoe je niet aan bovenstaande eisen, maar ben je wel in het bezit van een diploma van de Inservice opleiding A, B of Z, dan kun je via een assessment worden toegelaten. Toelating via een assessment is ook mogelijk wanneer je niveau 4 hebt met daarnaast een bachelor graad binnen de gezondheidszorg of een verkorte bachelor opleiding binnen de gezondheidszorg.

Neem contact op
Twijfel je of je in aanmerking komt voor deze masteropleiding, neem dan contact op met de hoofdopleider AGZ van de opleiding, Albine Moser, via e-mail albine.moser@zuyd.nl of de hoofdopleider Ggz Hans van Drongelen, via e-mail hans.vandrongelen@zuyd.nl of stel je vraag telefonisch +31 (0)45 400 64 61.

Contact

Meer contactinformatie