Gezondheidszorg en Welzijn
Iets voor jou?

Iets voor jou?

Lijkt het jou leuk om later in de zorg te werken? Bij ons kun je kiezen uit verschillende opleidingen. 

Interviews met onze studenten

Fannie, Fleur, Maartje, Tim, Lea-Marijke, Jools, Jeanne en Audrey vertellen over hun opleiding. Lees hier hun verhalen.

Neem een kijkje bij onze opleidingen

Wat betekent het om bij ons te studeren?

Studeren aan een van onze opleidingen betekent een flinke dosis theorie die onderbouwd is door onderzoek. Daarnaast is er veel praktijkonderwijs. Je oefent in onze goed uitgeruste vaardigheidslokalen, maar ook in de echte beroepspraktijk tijdens stages en praktijkopdrachten. Vanaf de start leer je hoe belangrijk samenwerken met andere professionals is. Je werkt daarom dan ook samen met andere studenten, van je eigen opleiding en van andere (zorg) opleidingen. 

De campagne Ikzorg gaat in op de mogelijkheden in de zorg en heeft dat mooi in beeld gebracht in deze video (duur: 1 minuut)

Topopleidingen

Zuyd staat voor kwaliteit. Als je voor Zuyd kiest, dan kom je studeren bij een goede opleiding. Dat vinden wij niet alleen zelf, maar dat vinden ook onze studenten. Al jaren op rij staan diverse Zuyd opleidingen in de top van de keuzegidsen. Volgens de Keuzegids hbo 2024 zijn 6 van onze gezondheidszorgopleidingen 'excellent'. Zij mogen zich daarom Topopleiding noemen. Dit zijn ze:

  • Verloskunde
  • Ergotherapie
  • Fysiotherapie
  • Logopedie 
  • Vaktherapie
  • Mens en Techniek | BiometrieOnze opleidingen worden o.a. zeer gewaardeerd vanwege de integratie van onderzoek in onderwijs en de praktijk. Onze lectoren spelen daarin een belangrijke rol. Meer lezen over de lectoren, hun projecten en publicaties. 

Verkort vwo traject

Ben je vwo’er, dan kun je je opleiding misschien in minder tijd afronden zodat je al na 3 jaar kunt doorstromen naar een master. 

In onderstaande video hoor je alles wat je moet weten over dit verkorte traject. 

Heb je na het bekjiken van de video nog vragen over dit traject? Neem dan contact op met esther.bols@zuyd.nl

Heb je nog vragen?

Mail dan naar zorgenwelzijn@zuyd.nl. Bellen kan naturlijk ook : 088-9893 0000.