Nieuws
Nieuws

Studenten geven Zuyd hogere cijfers dan landelijk gemiddelde

Studenten van Zuyd geven hun opleiding gemiddeld hogere rapportcijfers dan studiegenoten in de rest van het land. De docenten van Zuyd, de studiebegeleiding en de betrokkenheid en het contact krijgen een nog hogere score. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Studenten Enquête (NSE) waarin studenten jaarlijks hun school beoordelen.

De NSE is een grootschalig landelijk onderzoek dat studenten in het hoger onderwijs vraagt naar hun mening over hun opleiding en onderwijsinstelling. Naast de zes hoofdthema’s kregen studenten vragen over hun algemene tevredenheid, de sfeer op hun opleiding en of ze deze opleiding nu opnieuw zouden kiezen.

Saskia Brand-Gruwel van het College van Bestuur is blij met de hoge scores: “Het is fijn dat onze studenten Zuyd zo waarderen. De resultaten sluiten aan bij wie we willen zijn en bij de passie voor ontwikkeling die we met z’n allen willen uitstralen.” De volledige resultaten van de NSE 2023 staan nu online.

Studiekeuze123

Sinds 2009 verzorgt Studiekeuze123 de NSE. Studiekeuze123 is een onafhankelijke stichting die volledig wordt gesubsidieerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op initiatief van het ministerie, studenten en onderwijsinstellingen is de stichting opgericht om complete en betrouwbare informatie over alle erkende opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland te bieden. Het is daardoor uitgegroeid tot de vergelijkingssite voor het hoger onderwijs.