Nieuws
Nieuws

Music Award Maastricht op 22 april

Vier studenten van Conservatorium Maastricht strijden op 22 april om de Music Award Maastricht. De winnaar krijgt 5000 euro. De uitreiking van de 21ste editie van de Music Award begint om 19.30 uur in de Willem Heijstek Zaal van het conservatorium.

De deelnemers komen uit alle windstreken en hebben een paar dingen gemeen: het zijn jonge musici en ze hebben gekozen voor een studie aan Conservatorium Maastricht. Na de voorselecties nemen Neele Jacobsen, Adèle Sterck Filion, Stina Åkerberg en Nima Pournaghshaband het op 22 april tegen elkaar op. Ieder krijgt maximaal 15 minuten de tijd om het publiek en de jury te overtuigen met van hun talent.

De Music Award Maastricht staat het ene jaar in het teken van piano, het volgende jaar is de viool aan de beurt en daarna zang. Dit jaar staat in het teken van zang. Nieuw is dat dit jaar ook een thema centraal staat. Deze avond reist het publiek samen met presentator Peter Lusse (acteur en spreker) af naar Italië.

Na deze muzikale reis, beoordeelt een deskundige jury de kandidaten op hun artistieke impressie, technische niveau en uitstraling. De juryleden zijn Stefan Rosu (voorzitter), Christianne Stotijn, Madeleine Landlinger, en Waut Koeken. De winnaar krijgt 5000 mee naar huis. Te besteden aan muzikale en artistieke ontwikkeling. Daarnaast is er een publieksprijs ter waarde van 1000 euro.

De organisatie van de Music Award Maastricht is in handen van Rotaryclub Maastricht en Conservatorium Maastricht.

De entree is 20 euro (ticketinkomsten worden gebruikt voor organisatie evenement en prijzengeld). Kaarten zijn online te koop of op 22 april vanaf 18.30 uur bij de kassa van het conservatorium. Kijk voor meer informatie over de Music Award op de site van het conservatorium.