Nieuws
Nieuws

Heerlense Highland Games op 22 april

Bekkerveld is het decor van de Heerlense Highland Games op 22 april. Studentenvereniging Woord en Daad organiseert het Schotse sportfestijn voor de tweede keer.

Volgens Schots gebruik nemen teams van 6 tot 8 personen het tegen elkaar op om de meeste punten in de wacht te slepen. De traditionele onderdelen die elk team moet afwerken zijn bijvoorbeeld: Caber Toss (paal werpen), Tug of war (touwtrekken) en Sheaf toss (hooibaalwerpen). Op de website van Woord en Daad staan alle onderdelen. Om krachtverlies tijdens de wedstrijd te voorkomen staan er foodtrucks van Pat's tosti Bar en COEN. En bij de bar kan iedereen zijn dorst lessen. 

“Als je je inschrijft ben je verzekerd van een superleuke dag en je krijgt een sportshirt van de Heerlense Highland Games. Vorig jaar hadden we studentteams vanuit Biometrie en Ergotherapie, een docent team van verpleegkunde en een gemixt team van studenten en docenten van Enginering. Het lijkt ons leuk als wij dit jaar nog meer teams mogen ontvangen”, zegt student Bram Dammiaans van Woord en Daad. 

De inschrijving sluit op 12 april om 23.59 uur. Verder moet elk teamlid moet 18+ zijn. Inschrijven of vragenstellen kan via Highlandgames@svwoordendaad.nl

Zo werken wij aan een duurzamere wereld

Bij Zuyd Hogeschool gonst het van de ideeën en initiatieven die bijdragen aan een duurzamere wereld. Met het programma Duurzaam Zuyd bieden we hieraan richting en ondersteuning. In dit programma geven wij onze duurzaamheidsambities vorm: we zorgen voor een integrale plaats van duurzaamheid in ons onderwijs, we verduurzamen onze bedrijfsvoering en we investeren in de vitaliteit van onze studenten en medewerkers. We zijn er nog niet, maar we werken hier iedere dag keihard aan. Op die manier zorgen we er als hbo-instelling voor dat onze studenten zich ontwikkelen tot goedopgeleide professionals. Professionals die de kennis en de vaardigheden hebben om vanuit hun vakgebied bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Meer over het programma Duurzaam Zuyd