Nieuws
Nieuws

Uitreiking Henriëtte Hustinxprijs op 21 oktober

Beloftevolle afgestudeerde studenten van de kunstopleidingen van Zuyd kunnen op 21 oktober in de prijzen vallen. Tijdens de uitreiking van de Henriëtte Hustinxprijs wordt bij zowel het Conservatorium, Maastricht Institute of Arts als de Toneelacademie vijfduizend euro uitgereikt aan de winnaars.

Deze prijs gaat naar studenten die volgens de jury het meest excelleren in hun vak. De genomineerden van het Conservatorium zijn Sachit Armani, Anna Gunnarsdóttir en Freya Wolf. Bij Maastricht Institute of Arts zijn tien studenten genomineerd: Karin Bartels, Annemijn Bruins, Jules Coumans, Juul Hagemeier, Jules Jurien, Maureen Kortenbusch, Lieve Otten, Anne Spanjaards, Lizzy Veldkamp en Lotte Quadvlieg. Bij de Toneelacademie zijn Noah Jansen, Eva van Kleef en Doris Vervuurt voor 2022 genomineerd.

Twee prijzen voor Toneelacademie

Door corona kon vorig jaar geen prijs worden uitgereikt aan alumni van de Toneelacademie. Daarom horen de genomineerden van vorig jaar ook op 21 oktober wie van hen heeft gewonnen. De genomineerden zijn: Ruth Bruyneel, Denice De Muynck en Elke Van Der Kelen. Bij het Conservatorium en Maastricht Institute of Arts konden vorig jaar wel de prijzen uitgereikt worden. De winnaars waren beeldend kunstenares Goya van der Heijden en saxofoniste Katharina Pfeifer.

De Henriëtte Hustinxprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is vernoemd naar een zus van Edmond Hustinx. Henriëtte Hustinx (1893-1959) was docente aan Maastricht Institute of Arts en violiste in het Maastrichts Symphonie Orkest.

Prijsuitreiking

Geïnteresseerden kunnen de prijsuitreiking online bijwonen op 21 oktober. Deze livestream begint om 19.00 uur. Genodigden kunnen de uitreiking op locatie bijwonen.