Nieuws
Nieuws

Studenten speeddaten om stage of werk te vinden

Studenten die zoeken naar een stageplek of werk speeddaten in november met tal van bedrijven en instellingen. Ze doen dit van 7 tot en met 11 november online tijdens het carrière-event: Ontmoet je Toekomst van Zuyd.

Elke student krijgt een speeddate met een bedrijf dat hem of haar aanspreekt. De student hoort vooraf of het bedrijf via Teams, Zoom of een WhatsApp-call wil afspreken. Binnen een kwartier  mogen ze elkaar het hemd van het lijf vragen. Daarna bepalen de student en het bedrijf samen of er een vervolgdate komt. 

Inschrijven voor een speeddate kan voor studenten tot uiterlijk 24 uur voor de speeddate en voor bedrijven tot 6 november. Op het digitale platform van het carrière-event stellen alle bedrijven zich kort voor. Ook vertellen ze hier welke opdracht ze hebben en wie ze zoeken. 

Workshop

Als studenten nog niet weten wat een goede match voor hen is, kunnen ze een workshop volgen: Kies je Toekomst. Hierna weten ze wat hen motiveert en wat hun kwaliteiten zijn. Maar ook bij welke opdrachten en bedrijven zij het best tot hun recht komen. Wie zich hiervoor wil inschrijven, moet er snel bij zijn omdat er maar beperkte ruimte is.