Nieuws
Nieuws

Stembus open voor RAAK-award: Zuyd dubbel genomineerd

De stembus voor de RAAK-award 2022 is geopend. Twee onderzoeken van Zuyd zijn hiervoor genomineerd. ‘Ergotherapie en DIY-technologie’ en ‘Window of the Future’. De prijs gaat jaarlijks naar het beste praktijkgerichte onderzoek van een Nederlandse hogeschool. In totaal nomineert de jury zes projecten. De winnaars worden bekendgemaakt op 17 november in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

Het lectoraat Ondersteunende Technologie in de Zorg van lector Ramon Daniels onderzocht hoe ergotherapeuten met een 3D-printer zelf hulmiddelen op maat kunnen maken voor hun cliënten. En dan is er nog het onderzoek naar het raam van de toekomst (‘Window of the Future’) van de lectoraten Duurzame Energie,  Material Sciences en Smart Urban Redesign van de lectoren Zeger Vroon, Gino van Strijdonck en Nurhan Abujidi. Een onderzoek naar twee soorten ramen: ‘thermochrome’ ramen en ‘powerwindows’. De thermochrome ramen kunnen een gemiddeld gezin zo’n 500 euro op de energiefactuur besparen.

Stem nu via onderstaande stemknop en lees meer over de genomineerden van Zuyd.