Nieuws
Nieuws

Patricia van Neer-Meens benoemd tot directeur Finance & Control

Het College van Bestuur heeft Patricia van Neer-Meens met ingang van 1 juli 2022 benoemd tot directeur Finance & Control bij Zuyd Hogeschool. Van Neer-Meens is twaalf jaar werkzaam bij Zuyd en is momenteel teamleider Control bij dit onderdeel.

Patricia van Neer-Meens (1972) studeerde aan de H.E.A.O. in Sittard met als afstudeerrichting Registeraccountancy. Aansluitend studeerde zij Accountancy bij NIVRA en aan Nyenrode Business Universiteit. Na haar afstuderen was zij in verschillende functies werkzaam op het gebied van finance en control bij respectievelijk DSM, Deloitte en Fagro. In 2010 startte zij haar loopbaan bij Zuyd als controller. Van Neer-Meens is getrouwd en heeft twee kinderen.

De koers verder uitzetten

Van Neer-Meens is enthousiast over haar nieuwe stap: “Ik ben er trots op dat ik de kans en het vertrouwen heb gekregen om als directeur verder vorm te geven aan de afdeling Finance & Control. De veranderende organisatie binnen Zuyd maar ook de veranderingen in de omgeving om ons heen vereisen aanpassingen in het aanbod van onze diensten. Ik voel me thuis bij Zuyd en kijk ernaar uit om vanuit mijn nieuwe rol de koers verder uit te zetten. Dit alles niet alleen, maar samen met anderen. Zowel binnen als buiten Zuyd.”

Ook het College van Bestuur is verheugd over deze benoeming. “Allereerst vanwege de expertise van Patricia en daarnaast is zij goed bekend met onze organisatie en de collega’s van Finance & Control. Patricia kent de opdracht van Finance & Control als geen ander, waardoor de continuïteit gewaarborgd is. Ik ben bovendien verheugd dat wij wederom een intern talent kunnen laten doorgroeien naar een hogere managementfunctie. Wij wensen Patricia veel succes toe en kijken uit naar de samenwerking met haar in haar nieuwe rol”, aldus vicevoorzitter Olaf van Nugteren.

Van Neer-Meens volgt Jordi Aelmans op die deze functie vanaf september 2014 heeft bekleed en sinds september 2019 ook leiding aan de Dienst Studentzaken heeft gegeven. Aelmans gaat per 1 juli aan de slag bij Viecuri Medisch Centrum.

Op korte termijn zal een nieuwe directeur voor de Dienst Studentzaken benoemd worden.