Nieuws
Nieuws

Escape Room leert studenten over schuldenproblematiek

Studenten van de opleiding HBO Rechten konden dinsdag 7 juni een Escape Room caravan bezoeken. De caravan stond bij de locatie van Zuyd in Sittard, Ligne. In de caravan werden de studenten bewust gemaakt van de problematiek rond schulden.

Dit sluit aan op het onderwijs in het derde jaar over De Familiejurist. Dat gaat deze week over bewindvoering. In de ochtend mochten de stagiaires van het Legal Lab de Escape Room doorlopen. In het Legal Lab krijgen bedrijven en particulieren juridische dienstverlening van studenten onder begeleiding van Ook voor hen sluit het mooi aan op hun stageplek. Want een belangrijk uitgangspunt van Legal Lab is het voorkomen van juridische problemen.

In totaal hebben 32 studenten een bezoek gebracht aan de caravan, 16 in de ochtend en 16 in de middag. De studenten zijn de na afloop dat ze het “leuk en verhelderend” vonden. “Fijn om de schuldenproblematiek een keer van een andere kant te zien. Het verhaal van de ervaringsdeskundige en de nabespreking voegden iets toe”, zeiden ze na afloop. Kortom een meerwaarde voor het onderwijs en de wijze waarop studenten met de stof zijn geconfronteerd. Het sluit aan bij het onderwijs in deze module. Dit was de eerste keer dat de caravan Zuyd bezocht. HBO Rechten gaat nog evalueren of het voor herhaling vatbaar is.

L1 besteedde ook aandacht aan de Escape Room.