Nieuws
Nieuws

Maud Doveren nieuwe directeur Zuyd Professional

Maud Doveren begint op 1 juni als nieuwe directeur van Zuyd Professional. Momenteel is ze werkzaam als manager bij Zuyd Professional en als manager Hospitality Consultancy bij Hotel Management School Maastricht. Zuyd Professional is onderdeel van Zuyd Hogeschool en ondersteunt werkenden bij hun loopbaanontwikkeling.

Doveren (1984) is afgestudeerd in Health, Medicine and Life sciences aan Universiteit Maastricht. Daarna heeft ze als oncologisch onderzoeker bij het Academisch Ziekenhuis Maastricht gewerkt en als projectleider op het gebied van volksgezondheid & welzijn bij een gemeente. In 2010 is ze overgestapt naar de opleidings- en onderwijsbranche. Eerst als zelfstandig ondernemer bij het Instituut voor Sociale en BedrijfsWetenschappen (ISBW). Daarna was ze onder meer adviseur en opleidingsmanager bij Zuyd. Doveren heeft twee dochters.

Bouwen aan ontwikkeling van werkenden en regio

Ze is enthousiast over haar nieuwe rol: “Er zijn legio uitdagingen én kansen op de Limburgse arbeidsmarkt. Zo is Leven Lang Ontwikkelen belangrijk voor de economische vitaliteit van de regio en voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dit brengt onder meer met zich mee dat flexibel onderwijs steeds belangrijker wordt, want studeren naast je werk is niet iets dat je er ‘zomaar even bij doet’. We staan feitelijk nog maar aan het begin van die flexibilisering. Dit vraagt om cursussen, opleidingen en trainingen die zowel qua vorm als inhoud blijven aansluiten op de veranderende behoeftes van werkenden. Ik heb er enorm veel zin in om samen met mijn collega’s, de activiteiten van Zuyd Professional en de positie die wij in onze regio hebben, verder uit te bouwen.”

Ook het College van Bestuur van Zuyd is blij met de benoeming van Doveren. “De jarenlange ervaring die Maud heeft opgebouwd op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen sluit goed aan bij de bijdrage die Zuyd aan de maatschappelijke en economische ontwikkeling van de regio levert. We kijken uit naar de samenwerking met Maud en wensen haar veel succes in haar nieuwe rol”, zegt vicevoorzitter Olaf van Nugteren van het College van Bestuur.

Doveren volgt Linda Hendriks-Vermeulen op die de functie van directeur Zuyd Professional sinds 2016 heeft bekleed. Hendriks-Vermeulen is vanaf 1 juni directeur van Fontys Sporthogeschool.