Nieuws

Zuyd zet verwarming in elk gebouw 2 graden lager

De thermostaat in alle gebouwen van Zuyd gaat binnen een week twee graden omlaag. De verwarming staat nu standaard op 21 graden en dat wordt straks 19. De Nederlandse overheid riep bedrijven, instellingen en andere werkgevers de afgelopen weken via een campagne op om dit te doen.

Zuyd doet mee om een bijdrage te leveren aan het behalen van de Europese klimaatdoelstellingen. De thermostaat terugdraaien, is slechts één van de vele acties om aan duurzaamheid te werken.

Minder gas 

“Europa wil de CO2-uitstoot in 2030 met 55 procent verlagen. Minder of zelfs geen gas gebruiken, helpt enorm”, zegt energiecoördinator Harry Waber van Zuyd. “Daarnaast kijken we ook nog naar andere oplossingen om de komende jaren minder energie te gebruiken. Dit streven maakt deel uit van het programma Duurzaam Zuyd.”

Oorlog

Uiteraard speelt ook de oorlog in Oekraïne een rol. De gestegen gasprijzen zetten energieafhankelijkheid hoog op de agenda. “Als we in Nederland met z’n allen de temperatuur wat lager te zetten, kunnen we met een relatief kleine actie al een verschil maken”, stelt Harry.

Je merkt weinig

De temperatuur gaat straks automatisch naar beneden. Medewerkers en studenten hoeven hiervoor zelf niets te doen. Tijdens de lente en zomer zal er weinig te merken zijn. Maar in de herfst en winter wordt het misschien even wennen. “Een fijne, warme trui zal in die periode heel veel schelen”, zegt Harry met een knipoog.