Nieuws

Music Award Maastricht voor Inspyria Quartet

De Music Award Maastricht is dit jaar voor het Inspyria Quartet. De juryprijs van het Conservatorium Maastricht en de Rotaryclub is goed voor 5000 euro. En de publieksprijs van 1000 euro ging naar Quartet MSM. In totaal streden vier ensembles afgelopen zaterdag om de eerste plaats tijdens de twintigste editie van de Music Award Maastricht.

Talenten

Aan de jubileumeditie van het muziekconcours deden de meest talentvolle Bachelor- en Masterstudenten op het gebied van klassieke muziek mee. Normaal staat het ene jaar de piano centraal en een ander jaar zang of viool. Maar speciaal vanwege het jubileum is voor een keer afgeweken van deze cyclus en namen kamermuziekensembles het tegen elkaar op. Elk ensemble bestond uit drie tot vier musici. De deelnemers waren:

  • Inspyria Quartet
  • Quartet MSM
  • Kchachaturian Trio
  • Øsimun Quartet

De professionele jury bestond uit voorzitter Jos Roeden, Nino Gvetadze, Hylke van Lingen en Dominique Vleeshouwers. De jury heeft de studenten beoordeelt op hun muzikaliteit, potentie en presentatie.

Sponsors

De Music Award Maastricht van het Conservatorium en de Rotaryclub Maastricht kan dankzij sponsors de winnaars een belangrijke steun in de rug bieden op weg naar een succesvolle muzikale carrière.