Nieuws
Nieuws

Bedrijven en studenten ontmoeten elkaar tijdens carrière-event in festivalsfeer

Studenten en bedrijven zijn nieuwsgierig naar elkaar, maar kunnen elkaar niet altijd even makkelijk vinden. Daarom organiseert Zuyd Hogeschool op woensdag 11 mei – ditmaal in festivalsfeer − de vijfde editie van het carrière-event ‘Ontmoet je Toekomst’. Studenten van Zuyd vervullen jaarlijks circa 7.000 stages en 2.500 afstudeeropdrachten. Daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan de regio.

Het terrein vóór de Zuyd-locatie Nieuw Eyckholt wordt speciaal voor het carrière-event omgebouwd tot een festivalachtig gebied met, onder meer, foodtrucks, een mocktailbar, muziek en speciale plekken waar bedrijven en studenten elkaar kunnen spreken. Het is in die setting dat bedrijven en studenten van Zuyd op een laagdrempelige en informele manier kennis met elkaar kunnen maken om te verkennen wat zij voor elkaar kunnen betekenen in deze gespannen arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld om een (bij)baan, traineeship, stage- of afstudeeropdracht te bemachtigen of vergeven.

Paar honderd studenten en bedrijfsvertegenwoordigers

Naar verwachting zullen een paar honderd vertegenwoordigers van bedrijven en studenten elkaar ontmoeten. En dat is belangrijk want voor studenten is het opbouwen van een zakelijk netwerk van belang om stageplaatsen, een baan of (bedrijfs)opdrachten voor hun lessen te kunnen vinden. Ook voor bedrijven is het contact met studenten van belang, want het is voor hen in deze arbeidsmarkt niet eenvoudig om mensen te vinden. Laat staan goede mensen. Bovendien ontstaan bij bedrijven soms andere inzichten in hun personeelsbehoefte, als zij studenten met uiteenlopende achtergronden leren kennen.

Kennismaken in festivalsfeer met hapjes en drankjes

Nu de coronamaatregelen het toelaten, vindt de voorjaarseditie van het carrière-event fysiek op locatie plaats. De studenten en bedrijven kunnen elkaar op verschillende manieren ontmoeten. Zo kunnen studenten een eigen Match & Meet met een bedrijf organiseren en dit van tevoren boeken. Ook staan er diverse Table Talks op het terrein waar bedrijven en studenten elkaar kunnen ontmoeten en presenteert elk kwartier een vijftal bedrijven zich tijdens een zogeheten Business Walk. Maar ook via Talking Dinners krijgen de studenten en bedrijven volop de gelegenheid elkaar te spreken, en uiteraard met muziek op de achtergrond tijdens de afterparty die eind van de dag van start gaat.

Matchmaking Festival | 11 mei

  • Woensdag 11 mei | 14.00 tot 20.00 uur
  • Locatie: Zuyd Hogeschool in Heerlen (Nieuw Eyckholt, Heerlen)

Tijdens het carrière-event ‘Ontmoet je Toekomst’ van Zuyd komen bedrijven in contact met studenten uit Heerlen, Sittard en Maastricht. Die zijn op zoek naar stages, banen en opdrachten. Op hun beurt zijn bedrijven op zoek naar nieuw personeel. Zo wordt 1+1=3.

Ben jij er ook bij? Meld je aan via Career Services en doe mee! Meer info? Bel met Vivianne Baart via 088 9893 000.