Nieuws

Na Facility Management bij Zuyd Hogeschool meer kans op werk

Studenten Facility Management hebben na hun opleiding bij Zuyd Hogeschool meer kans op een baan. Dit komt doordat Zuyd samenwerkt met vakvereniging Nevi. Die samenwerking is nu opnieuw verlengd.

Dankzij deze overeenkomst kunnen studenten met hun bachelor van Zuyd op zak vrijstelling krijgen voor bepaalde Nevi-cursussen. Ook mogen ze meteen instromen in Nevi-cursus 2. Voorwaarden zijn wel: een lidmaatschap van Nevi en je moet als student bij Zuyd de minor Inkoopmanagement hebben gevolgd. Tijdens deze verdiepingsmodule, leren studenten alles over duurzaam inkopen. Oftewel circulair inkopen. Dit betekent dat ze al bij het inkopen van producten en diensten bijvoorbeeld materialen kiezen die niet verloren gaan aan het einde van hun levenscyclus. Ze moeten dus hergebruikt worden: ‘Keep the loops closed!’

Feestelijk tintje

Nevi staat te boek als hét kennisnetwerk voor inkoopprofessionals met maar liefst 6500 leden. Hun trainingen zijn voor studenten Facility Management ideaal om de kansen op een mooie baan aanzienlijk te vergroten. Op dinsdag 12 oktober werd de samenwerking tussen Zuyd en Nevi nog eens extra bekrachtigd tijdens het symposium 'Samen werken aan Duurzame Inkoop’ van de Academie voor Facility Management in Heerlen. Dit kreeg een extra feestelijk tintje omdat Zuyd en Nevi alletwee een jubileum vieren. Nevi bestaat 65 jaar en Zuyd 20 jaar.

Mooie carrière

Buiten Zuyd hebben nog vier andere hogescholen een samenwerkingsovereenkomst met Nevi. Jeroen Hulsman, directeur Productontwikkeling en Operations bij Nevi: “Via deze samenwerking willen we als de beroepsvereniging werken aan de toenemende vraag naar inkoopprofessionals. We brengen studenten in contact met de veelzijdige praktijk van het vakgebied en daarmee interesseren we hen voor een mooie carrière in het inkoopvak.” Opleidingsmanager Richard Verboeket van Facility Management en coördinator van de minor Inkoopmanagement is het hiermee eens: “Ik ben er trots op dat wij als academie in samenwerking met Nevi, inkoop in het Zuiden verder op de kaart mogen zetten”.