Nieuws

Studenten HBO-ICT vinden makkelijk een baan

Studenten met een technische opleiding in het algemeen en ict’ers in het bijzonder zijn erg gewild. De regionale omroep L1 was maandag bij Zuyd Hogeschool om studenten en opleidingsmanager Kevin Rouwette daarover te spreken.

Reportage

In de reportage komt student Jup Wijnen aan het woord. De vierdejaarsstudent HBO-ICT werkt al part-time bij OpenLine, een ict-bedrijf dat cloudoplossingen levert voor verschillende sectoren. Zodra hij zijn diploma op zak heeft, gaat hij daar volledig aan de slag. “Ik ben blij met die mogelijkheid. Ik ken het bedrijf en zij kennen mij al. Was die kans er niet gekomen dan had ik ook makkelijk ergens anders kunnen werken”, zegt Jup.

Omscholing

Alumnus Natasja Pisters werkt sinds haar ze haar studie bij Zuyd af heeft bij ilionx. Natasja is een mooi voorbeeld van iemand die zich omschoolde en komt oorspronkelijk uit een compleet andere sector. Voordat zij als ict’er aan de slag ging, werkte ze namelijk als verkoopmedewerker bij een papegaaienspeciaalzaak. Steeds vaker laten mensen zich omscholen dit komt door de steeds grotere vraag naar ict’ers.

 

Flexibilisering

Opleidingsmanager Kevin Rouwette van HBO-ICT is uiteraard blij dat zijn studenten makkelijk onderdak vinden. Tegelijkertijd maakt hij zich zorgen over de grote tekorten in ICT. Natasja begon op jonge leeftijd aan haar omscholingstraject. Rouwette hoopt dat het op termijn ook makkelijker wordt voor mensen die al een flink arbeidsverleden hebben om zich flexibel te laten omscholen. “Bij Zuyd kijken we nu naar mogelijkheden hiervoor. Zodat werkenden op een flexibele manier een HBO-opleiding kunnen afronden.”

 

Bekijk het nieuwsitem van L1